F1 JAV GP 7bet sporto statymai
Formulė-1

F1 JAV GP 2024 m. – pristatymas, tvarkaraštis ir prognozės

Po mėnesį trukusios „Formulės 1” lenktynių pertraukos, spalio 18 – 20 dienomis vyks devynioliktas etapas, o tai reiškia, kad iki sezono pabaigos lieka vos šeši turai. Jau gruodžio 6 – 8 dienomis pasibaigs 2024 metų F1 sezonas Abu Dabyje. Prieš prasidedant pertraukai, paskutinis etapas vyko Singapūre, kur pergalę vėl pasiekė „McLaren“ komandos atstovas – šį kartą triumfavo Lando Norris, o Oscar Piastri liko trečioje vietoje. Antrą vietą užėmė Max Verstappen, kuris ant podiumo sugrįžo po dviejų turų pertraukos.

Lando Norris pergalę pasiekė gana nesunkiai – M. Verstappen atsiliko 20,9 sekundėmis, o trečioje vietoje likęs O. Piastri net 41,82 sekundėmis. Vienuolika lenktynininkų atsiliko daugiau nei ratu. Kevin Magnussen ir Alexander Albon trasos nebaigė. Ištikimiausi „Formulės 1” sekėjai gerai supranta, ką šis „McLaren“ rezultatas reiškia ir kaip keičiasi F1 bendroji įskaita.

„McLaren“ dar labiau padidino skirtumą nuo „Red Bull Racing“ – 516 taškai prieš 475. „Ferrari“ su 441 tašku užima trečią vietą. L. Norris šiek tiek priartėjo prieš M. Verstappen, bet skirtumas dar gana didelis – 279 taškai ir 331. Likus šešiems turams, L. Norris turėtų laimėti visus etapus, o M. Verstappen neužimti aukštesnės nei trečios vietos ir to vis tiek gali neužtekti čempiono titului. Tačiau, keli sėkmingi etapai gali bent minimaliai sugrąžinti intrigą.

Singapūro etapas nebuvo sėkmingas „Ferrari“ komandai – užimtos penkta ir septinta vietos, tarp kurių įsimaišė „Mercedes“ – ketvirta ir šešta vietos. Kur kas geresnio rezultato tikimasi JAV etape, ypač iš „Mercedes“ ir Lewis Hamilton, kuriam tai gerai pažįstama ir mėgstama trasa. „Mercedes“ kurį laiką demonstravo solidžius rezultatus – šeši etapai iš eilės ant podiumo, trejos laimėtos lenktynės. Tuo tarpu per paskutinius keturis etapus, vos kartą patekta į trejetuką – George Russell Azerbaidžane liko trečias.

JAV GP tvarkaraštis

Dėl JAV laiko juostos stebėti savaitgalio lenktynes gali būti nelabai patogu, tačiau pačių lenktynių pradžia – sekmadienį 22:00 val. Kvalifikacija vyks iš šeštadienio į sekmadienį – 01:00 val., tuo tarpu sprintas – šeštadienio vėlų vakarą – 21:00 val. Su likusiu F1 tvarkaraščiu jau reikia susitaikyti – etapų Europoje nebebus, kitos lenktynės vyks Meksikoje, Brazilijoje ir vėl JAV. Visi JAV GP laikai:

  • Spalio 18 d. penktadienis – 20:30 – 21:30 val. treniruotė
  • Spalio 19 d. šeštadienis – 00:30 – 01:14 val. sprinto kvalifikacija, 21:00 – 22:00 val. sprintas
  • Spalio 20 d. sekmadienis – 01:00 – 02:00 val. kvalifikacija, 22:00 val. lenktynės

Formulė 1 JAV GP prognozės

Negalima nesižavėti, kaip šiame sezone atrodo „McLaren“ komanda. Nuo penktojo etapo ant kiekvieno podiumo lipo po vieną atstovą, kai kuriuose iš jų netgi abu. Vienintelis dalykas, kuris ilgą laiką neramino, kad Lando Norris niekaip nelaimi – į trejetuką patenka, bet laimėti taip ir nepavyksta. Iki Singapūro GP, nuo šeštojo etapo L. Norris buvo laimėjęs vos kartą, nors trejetuke buvo šešis kartus. Singapūre laimėti pavyko, o JAV etape britas ir vėl laikomas favoritas.

Žvelgiant į „Red Bull Racing“, aukštų rezultatų galima tikėtis tik iš Max Verstappen. Pati komanda skelbia, kad lyg ir rado išeitį, kuri padės bolidui būti stabilesniu. Netrukus pamatysime, ar tai tik kalbos, ar tikrai bolidas bus efektyvesnis. Nors iš sezono lyderio tikimasi aukštų rezultatų, nebūtų staigmena, jeigu Singapūre sugrįžęs ant podiumo, JAV jį vėl praleistų.

Kas gali nustebinti – Lewis Hamiltono sugrįžimas į trejetuką. Šią trasą jis mėgsta, o ir rezultatai paskutiniais metais buvo neblogi. Praėjusiais metais užimta antra vieta – 2,22 sek. atsilikta nuo M. Verstappen, 2022 metais – taip pat antra vieta, o skirtumas nuo pirmos vietos 5,02 sek. 2021 m. vėl antra vieta – nuo M. Verstappen skirtumas 1,33 sek. Visus tris metus pirmas dvi vietas pasidalino tie patys lenktynininkai.

JAV etapas gali būti vienas iš tų, kuriame vėl išvysime abu „McLaren“ atstovus. Šiai komandai labai svarbi JAV rinka, todėl tai turėtų persiduoti ir į lenktynininkų rezultatus. L. Norris ir O. Piastri ant podiumo kartu lipo 13-ajame ir 18-ajame etapuose. Tai gali būti puiki proga užlipti antrą kartą iš eilės. Vienas iš jų turi nemažus šansus laimėti – minėtą L. Norris galima išskirti didesniu favoritu.

Charles Leclerc nuo keturiolikto etapo trejetuke buvo keturis kartus iš eilės, o ši serija nutrūko Singapūre. Italijoje jam pavyko laimėti lenktynes. JAV iš „Ferrari“ nieko daug nėra tikimasi, bet Charles Leclerc turi daugiau šansų nei komandos draugas Carlos Sainz.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *