Lietuva – Kosovas 7bet futbolo statymai lažybos
Futbolas

Lietuva – Kosovas: UEFA Tautų lygos rungtynių apžvalga ir prognozė

Didžiojo futbolo sezonas prasidėjo jau beveik prieš du mėnesius, o spalio 10 – 17 dienomis stebėsime jau antrąjį rinktinių langą. Artimiausiu metu UEFA Tautų lygoje bus sužaistos dar dvejos rungtynes – lietuviai spalio 12 d. namuose priims svečius iš Kosovo, o spalio 15 d. atvyks futbolo rinktinė iš Rumunijos. Per pirmąjį rinktinių langą lietuviai patyrė du pralaimėjimus, todėl artėjančių rungtynių svarba milžiniška. Lietuva – Kosovas apžvalga, prognozė bei rezultato aptarimas.

C lygoje antroje grupėje besivaržanti Lietuvos futbolo rinktinė šiuo metu užima paskutinę vietą. Namuose 0:1 buvo nusileista Kiprui, o išvykoje patirtas ypač apmaudus pralaimėjimas prieš Rumuniją – 1:3. Kosovo rinktinė kaip ir Kipras turi 3 taškus, tačiau būsimi varžovai grupėje užima antrą vietą, kadangi Kiprą išvykoje įveikė net 4:0. Tuo tarpu pirmąsias rungtynes Kosovas namuose 0:3 pralaimėjo Rumunijai, kuri su 6 taškais užima pirmą vietą.

Trečiasis rinktinių langas vyks už mėnesio – lapkričio 15 ir 18 dienomis lauks lemiami susitikimai su Kosovu ir Kipru. Abejos rungtynės bus žaidžiamos išvykoje. Pirmą vietą grupėje užėmusi komanda pakils į B lygą, antroji vieta žais atkrintamąsias dėl pakilimo į B lygą, o paskutinę vietą užėmusi rinktinė gali iškristi net į D lygą. Lietuvos futbolo rinktinės tvarkaraštis nėra pats palankiausias, kadangi lemiamus mačus reikės žaisti išvykoje. Dėl to, per artėjančias dvejas rungtynes namuose būtina susirinkti kiek įmanoma daugiau taškų.

Rungtynių rezultatas: Lietuva – Kosovas 1:2

Deja, bet šeštadienį vykusiose rungtynėse lietuviams UEFA Tautų lygoje nepavyko iškovoti pirmųjų taškų. Pirmas dvejas rungtynes pralaimėjusi Lietuvos futbolo rinktinė, šeštadienį patyrė ir trečiąjį pralaimėjimą – 1:2 nusileista Kosovui.

Pirmasis rungtynių įvartis krito 20-ą minutę, kuomet po Florent Muslija rezultatyvaus perdavimo pasižymėjo Edon Zhegrova. 34-ą minutę lietuviams trumpam buvo pavykę išlyginti rezultatą, tačiau įvartis po VAR peržiūros dėl nuošalės buvo atšauktas. Ilgą laiką rezultatas nesikeitė, o 65-ą minutę rungtynes beveik uždarė Ilir Krasniqi. Intrigą dar sugrąžino Paulius Golubickas, kuris pasižymėjo 84-ą minutę, tačiau per likusias minutes rezultatas liko nepakitęs.

Kaip ir buvo galima tikėtis, lietuviai davė kovos. Vėl pavyko pasižymėti, kas yra jau septintosios rungtynės iš aštuonerių, kai pavyksta įmušti bent vieną įvartį. Visgi, prieš kiek talentingesnius varžovus apsiginti taip ir nepavyko. Statistiškai lietuviai netgi atrodė geriau – kontroliavo 52% laiko kamuolį, susikūrė 0,94 įvarčio, tuo tarpu svečiai tik 0,75. Deja, bet rungtynes ne visada laimi ta komanda, kuri turi geresnę statistiką.

Kitame grupės mače Rumunija išvykoje net 3:0 nugalėjo Kiprą. Tai reiškia, kad Kosovas su 6 taškais lieko antroje vietoje, o Kipras su tais pačiais trimis taškais yra trečioje vietoje. Artėjančios Lietuva – Rumunija rungtynės jau antradienį, spalio 15 d.

Rungtynių apžvalga – ar lietuviams pavyks iškovoti pirmąją pergalę?

Pirmose UEFA Tautų lygos rungtynėse prieš Kiprą lietuviai patyrė kiek netikėtą pralaimėjimą. Svečiai tikrai nebuvo laikomi favoritais – kur kas daugiau šansų turėjo lietuviai, tačiau 34-ą minutę prasileidę pirmąjį įvartį, išlyginti rezultato nepajėgė. Vaizdas aikštėje tikrai nebuvo pats geriausias ir optimizmo prieš rungtynes su Rumunija daug nebuvo. Vis tik, reikia pripažinti, kad Rumunijoje pamatėme visai kitokį rinktinės žaidimą. Nors ir pralaimėta 1:3, 78-ą minutę lietuviai galėjo išsiveržti 2:1, tačiau įvartis po VAR peržiūros buvo atšauktas dėl pražangos puolime. Rumunai išsigelbėjo 87-ą minutę paskirtu 11 m baudiniu.

Kosovas kovas UEFA Tautų lygoje pradėjo 0:3 pralaimėjimu prieš Rumuniją. Irgi galima sakyti, kad pirmas mačas nesusiklostė, kadangi šeimininkams buvo prognozuojamas kur kas geresnis pasirodymas ir mažiausiai lygiosios. Vis tik, jau po kelių dienų pralaimėjimas buvo greitai užmirštas, kadangi išvykoje pavyko pasiekti solidžią 4:0 pergalę prieš Kiprą. Ši pergalė nutraukė trijų pralaimėjimų seriją – du kartus Kosovas pralaimėjo draugiškuose mačuose prieš Vengriją ir Norvegiją, kartą prieš jau minėtą Rumuniją.

Paskelbus Lietuvos futbolo rinktinės sudėtį artėjančioms rungtynėms, galima matyti, kad yra keletas pasikeitimų lyginant su sudėtimi pirmajame rinktinių lange. Sudėtyje nebus Lino Klimavičiaus, Ovidijaus Verbicko, Mato Vareikos ir Danielio Romanovskio. Juos keičia po traumų pasveikę Gvidas Gineitis, Fedoras Černychas ir Paulius Golubickas. Prie rinktinės prisijungs ir vėl iš Japonijos atvykstantis Vykintas Slivka. Tokie pasikeitimai verčia manyti, kad artėjančiame susitikime turėsime kur kas stipresnę rinktinę.

Kosovo rinktinė atvyksta rimtai nusiteikusi. Sudėtyje vos vienas žaidėjas, kuris rungtyniauja vietiniame čempionate. Čia matysime futbolininkų iš Anglijos, Italijos bei Vokietijos lygų. Išskirti galima vartininką Arijanet Murič, kuris atstovaudamas „Ipswich“ yra pagrindinis komandos vartininkas Anglijos „Premier“ lygoje. Gynėjas Mergim Vojvoda kartu su Gvidu Gineičiu rungtyniauja „Torino“ ekipoje, yra „Napoli“ priklausantis Amir Rrahmani. Ypač solidi saugų linija – Elvis Rexhbejac „Augsburg“, Florent Muslija „Freiburg“, Edon Zhegrova „Lille“. Puolimo grandyje taip pat yra žaidėjų iš Vokietijos – Eliot Bujupi, Emir Sahiti.

Rungtynių prognozė

Nors Rumunijoje pamatėme solidžias Lietuvos futbolo rinktinės rungtynes, sėkmė vis tiek nusisuko. Pažymėti galima tai, jog šiame susitikime pirmą kartą po 11-os rungtynių serijos pamatėme daugiau nei 3 įvarčius. Lygiai taip pat pirmą kartą per tą pačią 11-os rungtynių seriją abi rinktinės įmušė įvarčius. 3:1 rezultatyvumas buvo tikrai gana netikėtas, nors lietuviai įmušė tik vieną įvartį, progų susikurti pavyko ir jeigu Kaune pamatysime kažką panašaus, intrigos gali būti daugiau nei atrodo.

Kosovas yra rungtynių favoritas – kad išvykoje ši rinktinė gali žaisti matėme Kipre, kur buvo pasiekta pergalė net 4:0. Lietuviams namų sienos dažniausiai sėkmės neatneša, tačiau rezultatai geresni nei išvykose – kur kas dažniau susitikimai baigiasi lygiosiomis. Nuo 2021 metų laimėti pavyko tik kartą – 1:0 prieš Gibraltatą, tačiau lygiosiomis sužaista tiek su Bulgarija, tiek su Juodkalnija, tiek su Vengrija.

Įvarčiai žaidžiant namuose taip pat krinta dažniau nei išvykose. Iki susitikimo su Kipru, lietuviai buvo įmušę šešeriose rungtynėse iš eilės. Prieš Vengriją ir Juodkalniją pasižymėta po du kartus, kartą įmušta serbams ir bulgarams. Žvelgiant į rungtynių svarbą – lietuviams būtini taškai norint pakovoti dėl aukštesnių vietų, o pergalė dar atvertų galimybes užimti ir bent antrą vietą. Kosovui pergalė būtina norint galvoti apie pirmą vietą ir tiesioginį kelią į B lygą.

Laimėti prieš pajėgią Kosovo rinktinę lengva nebus, tačiau jeigu išvysime bent kažką panašaus, kas buvo Rumunijoje, kovos ir intrigos tikrai galima laukti. Bent vienas lietuvių įvartis čia tikrai nenustebintų. Reikia tikėtis, kad Kosovą pamatysime tokį, kokį matėme pirmose rungtynėse prieš Rumuniją, o ne piktus, kaip prieš Kiprą. Reikia galvoti apie pergalę, tačiau lygiosios jau būtų geras rezultatas.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *