„Virtus“ – „Žalgiris“ 7bet sporto statymai
Krepšinis

Rungtynių „Virtus“ – „Žalgiris“ 2024-10-15 prognozė ir rezultatų apžvalga

Ilgai lauktas Eurolygos 2024-25 m. sezonas dar tik prasidėjo, o šią savaitę komandos jau bus sužaidusios po ketverias rungtynes. Per pirmas dvi savaites Kauno „Žalgiris“ po kartą laimėjo ir pralaimėjo, o šią savaitę laukia Italijos iššūkis – antradienį rungtynės prieš „Virtus“, o penktadienį Milane prieš „EA7 Emporio Armani“. Pradėkime nuo pirmųjų rungtynių Bolonijoje – ko galima tikėtis iš žalgiriečių, ar „Virtus“ turi galimybių iškovoti pirmą pergale sezone ir kokia „Virtus“ – „Žalgiris“ tarpusavio istorija.

„Virtus“ – „Žalgiris“ rungtynėse tarpusavyje susitiks gerai pažįstami vardai. Bolonijoje praėjusį sezoną žaidė Bryant Dunstont, kuris gerai žino ne tik vyriausią trenerį Luca Banchi ir jo schemas, bet ir daugumą žaidėjų, kurie liko nuo praėjusio sezono. Tuo tarpu Italijos komandoje rungtyniauja buvęs žalgirietis – Achille Polonara.

Sezoną klubai pradėjo skirtingai – „Žalgiris“ namuose atsidarė pergale prieš „FC Barcelona“, o praėjusią savaitę išvykoje nusileido „Olympiacos“. Tuo tarpu „Virtus“ pirmas rungtynes namuose pralaimėjo „Anadolu Efes“, o praėjusią savaitę išvykoje nusileido Vilerbano „Asvel“. Motyvacijos artėjančiose rungtynėse šeimininkams tikrai netrūks – noras iškovoti pirmąją pergalę Eurolygoje bus tikrai didelis. Kaip seksis komandoms sužinosime jau netrukus – spalio 15 d. 21:30 val.

Rungtynių rezultatas: „Virtus“ – „Žalgiris“ 68:71

Antradienio rungtynes Bolonijoje kiek geriau pradėjo šeimininkai, jie pirmavo 15:10, tačiau „Žalgiris“ sėkmingiau uždarė kėlinį ir susikūrė vieno taško persvarą – 16:15. Antro kėlinio pradžioje žalgiriečiai buvo agresyvesni, o tai leido pelnyti 9 taškus be atsako ir išsiveržti 25:15. Į šią atkarpą „Virtus“ atsakė savuoju spurtu – 24:27. Tačiau, kėlinio baigoje geresnis ir vėl buvo „Žalgiris“ – 44:30.

Matėsi, kad rungtynėse abejoms komandoms sunkiai sekasi rinkti taškus ir nors „Žalgiris“ per antrąjį kėlinį pelnė net 28, tai neatspindėjo tikrojo rungtynių tempo. 14 taškų tokio stiliaus rungtynėse atrodė saugus skirtumas. Trečiojo kėlinio viduryje „Virtus“ priartėjo tik iki 4 taškų – 45:49, bet ir vėl „Žalgiris“ sėkmingai uždarė kėlinį – 60:52.

Ketvirtajame kėlinyje sužaidus kiek daugiau nei minutę, Sylvain Francisco pataikė vieną baudą iš dviejų – 62:52 ir tuomet „Žalgiris“ penkias minutes nesugebėjo pelnyti taškų. Likus žaisti 3:26 min. Alen Smailagič įmetė vieną baudos metimą, o „Žalgiris“ jau pralaiminėjo – 63:64. Per šią trijų minučių atkarpą ypač svarbus buvo serbo žaidimas. Jis kitoje atliko dėjimą su pražanga, o iš viso pelnė paskutinius septynis taškus iš devynių.

„Žalgiriui“ ketvirto kėlinio pabaigoje pavyko atsilaikyti, tačiau „Virtus“ turėjo du puikius šansus išlyginti rungtynių rezultatą, bet Isaia Cordinier ir Marco Belinelli tritaškiai skriejo pro šalį. Šiose rungtynėse nutrūko M. Belinelli tritaškių serija – iki tol jis šešiolikoje rungtynių iš eilės buvo įmetęs bent po vieną.

Daugiausiai minučių aikštėje ir vėl praleido Dovydas Giedraitis – 30:22. Per jas surinko 15 taškų (3/3 tritaškiai) ir 20 naudingumo balų. 11 taškų pridėjo Sylvain Francisco (1/5 tritaškiai), 10 Edgaras Ulanovas. „Žalgiris“ ir vėl tragiškai metė baudos metimus – 14/26 (53,80%).

„Virtus“ gretose rezultatyviausias buvo Will Clyburn – 16 taškų (3/7 tritaškiai), 7 atkovoti kamuoliai. Po 11 taškų ir 17 naudingumo balų surinko Alessandro Pajola ir Tornike Shengelia, 10 taškų pridėjo Isaia Cordinier.

„Virtus“ vs „Žalgiris“ – ar pavyks laimėti penktą kartą iš eilės?

Per paskutinius dvejus sezonus, „Virtus“ – „Žalgiris“ tarpusavyje žaidė keturis kartus ir visus juos laimėjo „Žalgiris“. Galima sakyti, kad „Virtus“ yra gana parankus varžovas, tačiau nuvertinti prieš artėjantį susitikimą tikrai nereikia. Bolonijoje „Žalgiris“ nei karto nebuvo laikomas favoritu, tačiau 2023 metų pradžioje laimėjo 87:77, o praėjusiame sezone čia vyko pirmosios sezono rungtynės, kurias dėka fantastinio Keenano Evanso žaidimo pavyko laimėti 82:79.

Antradienio rungtynes komandos pasitinka gana panašiomis nuotaikomis. „Žalgiris“ nors ir turi pergalę prieš „FC Barcelona“, po to pralaimėjo „Rytui“ ir „Olympiacos“. „Virtus“ laimi Italijoje, tačiau Eurolygoje turi jau du pralaimėjimus. Penktadienį „Virtus“ vyksta į Monaką, o tai reiškia, kad pralaimėjus kauniečiams, potencialiai šviečiasi sezono pradžia 0-4.

„Žalgirio“ laukia irgi ne pats silpniausias varžovas, tačiau tikrai įveikiamas – Milano „EA7 Emporio Armani“. Tikėtina, kad niekas negalvoja apie būsimus varžovus, o koncentracija tik į artėjantį susitikimą, tačiau nori – nenori, „Virtus“ apie pirmą pergalę Eurolygoje tikrai galvoja daugiau. Vilerbane komandai trūko ne daug, kad pavyktų grįžti su pergale, tačiau reikia pripažinti, kad rungtynės nebuvo pačios kokybiškiausios – visą laiką pralaiminėjo, bet šansų turėjo daugiau nei „Žalgiris“ Pirėjuje.

Silpnų komandų Eurolygoje nėra, tačiau vienos yra kur kas parankesnės už kitas. Žvelgiant į „Žalgiris“ – „Virtus“, atrodo, kad abi komandos puikiai tinka viena kitai. „Žalgiris“ šį sezoną turėjo būti greitai bėganti ir daug taškų metanti komanda, tačiau kol kas įsivažiuoti nėra lengva ir Bolonijos veteranams turėtų būti gana patogu gintis prieš savojo žaidimo nerodantį „Žalgirį“. Galima sakyti, kad šiuo metu komandos gana panašios tuo, kad nei viena neturi ryškaus lyderio. „Virtus“ juo turėjo tapti skambus pirkinys Will Clyburn, tačiau sezono pradžia amerikiečiui labai prasta – prieš „Anadolu Efes“ 0 taškų, prieš „Asvel“ – 9.

Rungtynių „Virtus“ – „Žalgiris“ prognozė

„Žalgiris“ padarė didelį darbą rungtynėse prieš „FC Barcelona“. Pirmoji pergalė stipriai pakeitė emocinį foną, kadangi net ir nesėkmingos dvigubos savaitės Italijoje atveju, rezultatas būtų 1-3, o ne 0-4. Eurolygos „Žalgirio“ tvarkaraštis gana palankus geram sezono startui. Po dvigubos savaitės Italijoje, kur galima galvoti apie vieną, o gal net ir dvi pergales, vėliau laukia trejos rungtynės namuose – „Maccabi“, „Crvena Zvezda“ ir „AS Monaco“ – visi varžovai įveikiami. Tuomet dvejos išvykos į Miuncheną ir Paryžių, kur taip pat varžovai „Žalgirio“ lygio.

Antradienį Bolonijoje žalgiriečiai yra laikomi autsaideriais. Tačiau, paskutinius dvejus kartus „Virtus“ irgi buvo laikomi favoritais. Skirtumas šiose rungtynėse yra tai, jog „Virtus“ vis dar laukia pirmosios pergalės Eurolygoje, o ją iškovoti namuose yra kur kas lengviau nei išvykoje. Motyvacijos tikrai netrūks, vidinio pykčio po pralaimėjimo dvejais taškais prieš „Asvel“ taip pat bus. Tuo tarpu žiūrint iš „Žalgirio“ pusės, sunku pasakyti, ko galima tikėtis, kadangi nuo rungtynių su „Rytu“, kokybės žaidime trūksta, o svarbiausia, kad ryškėja problema, jog nėra vieno pagrindinio žaidėjo. Kai komandai sekasi, atrodo, kad to vieno lyderio nereikia, tačiau, kai užpulti pasidaro sunku, pavyzdžiui, kaip prieš „Olympiacos“, individualaus meistriškumo norėtųsi daugiau.

Be jokių abejonių „Virtus“ nėra taip gerai besiginanti komanda kaip „Olympiacos“, todėl užpulti turėtų būti kur kas lengviau. Tačiau, tuo pačiu tai nėra greitai bėganti ir daug taškų metanti komanda. Panašu, kad Bolonijoje galime tikėtis kažkiek panašių rungtynių kaip Pirėjuje. Laimėti rungtynes „Žalgiris“ tikrai gali, tačiau turi sužaisti geriau nei paskutinėse dvejose rungtynėse. Taškų lenktynių laukti nereikėtų, todėl ir skirtumas tarp komandų neturėtų būti didelis.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *