F1 Singapūro GP
Formulė-1

F1 Singapūro GP 2024 m. – pristatymas, tvarkaraštis ir prognozės

2024 metų „Formulės 1” sezone prireikė septyniolikos turų, kad iš pirmos vietos būtų išstumta „Red Bull Racing“ komanda. Po eilinio puikaus „McLaren“ pasirodymo Baku ir Oscar Piastri triumfo, „McLaren“ konstruktorių įskaitoje pakilo į pirmą vietą. Apie Sergio Perez pirmajame trejetuke kalbėti jau nereikia – nuo šešto etapo čia jo jau nėra buvę, o M. Verstappen nesėkminga atkarpa ir toliau tęsiasi. Per paskutinius penkis etapus, olandui vos kartą teko lipti ant podiumo. Rugsėjo 20 – 22 dienomis vyks Singapūro GP, kur „McLaren“ atotrūkį gali dar labiau padidinti.

Nors Azerbaidžane favoritu ir vėl buvo laikomas Lando Norris, britas užėmė ketvirtą vietą – nuo savo komandos draugo atsiliko 36,143 sekundėmis, o nuo trečios vietos – nepilnomis penkiomis sekundėmis. Antras liko iš pirmos vietos startavęs Charles Leclerc, trečias kiek netikėtai atvažiavo George Russell. 23-erių Australo O. Piastri triumfas pratęsė įspūdingą „McLaren“ seriją – 13 etapų iš eilės, kai bent vienas iš komandos lenktynininkų lipa ant podiumo. Toks rezultatas atsispindi ir F1 bendroje įskaitoje, kurioje jau minėjome, kad „McLaren“ pakilo į pirmą vietą.

Nors M. Verstappen ir toliau buksuoja, bendroje įskaitoje jaučiasi gana ramiai. Lando Norris po Azerbaidžano GP priartėjo tik trimis taškais. Olandas lieka ryškiu šio sezono favoritu, tačiau atsakomybė turėtų kristi dėl „Red Bull Racing“ komandos rezultatų. S. Perez lenktynių Azerbaidžane nebaigė, o iš 456 surinktų komandos taškų, 313 priklauso M. Verstappenui. Matant, kaip solidžiai važiuoja abu „McLaren“ lenktynininkai, panašu, kad vienam olandui išgelbėti komandos nepavyks, reikia ir kur kas sėkmingesnės S. Perez sezono pabaigos.

Sugrįžti į pirmą vietą „Red Bull Racing“ galės jau šią savaitę Singapūre, tačiau tai padaryti bus be galo sunku. „McLaren“ atstovai artėjančiose lenktynėse laikomi favoritais ir vienam M. Verstappenui prieš du atsilaikyti bus per daug sudėtinga.

Singapūro GP tvarkaraštis

Jau vis dažniau skaičiuojama, kiek liko iki 2024 m. „Formulės 1” sezono pabaigos. Jeigu intrigos tarp lenktynininkų nelabai yra, tai situacija konstruktorių įskaitoje įkaitusi maksimaliai. Žvelgiant į artėjantį F1 tvarkaraštį, po šios savaitės Singapūro GP turėsime net mėnesio pertrauką, per kurią komandos sieks maksimaliai pasiruošti sezono pabaigai. Čia galite matyti Singapūro GP laikus:

  • Rugsėjo 20 d. penktadienis – 12:30 – 13:30 val. treniruotė, 16:00 – 17:00 val. treniruotė
  • Rugsėjo 21 d. šeštadienis – 12:30 – 13:30 val. treniruotė, 16:00 – 17:00 val. kvalifikacija
  • Rugsėjo 22 d. sekmadienis – 15:00 val. lenktynės

Formulė 1 Singapūro GP prognozės

Po dar vieno „McLaren“ komandos triumfo Azerbaidžane, „Red Bull Racing“ nebėra kur trauktis – reikia ne tik geresnių rezultatų iš M. Verstappen, bet ir šiame sezone ypač stringančio S. Perez. Meksikietis tarp lenktynininkų su 143 taškais užima 7-8 vietas, tiek pat taškų turi „Merdeces“ narys George Russell. Ar situacija gali pasikeisti jau artėjančiame etape Singapūre? Stipriai abejoju. Dėl avarijos lenktynių nebaigęs Azerbaidžane, meksikietis 2022 m. yra laimėjęs Singapūro etapą, praėjusiais metais liko aštuntas. Tikėtina, kad šiemet turėtume matyti kažką panašaus kaip ir praėjusio sezono lenktynėse.

Kalbant apie favoritus artėjančiame etape, situacija iš ties įdomi – to nėra buvę nei šiame, nei praėjusiame sezone. Favorito statuso neatlaikęs L. Norris, Singapūre vis dar įvardijamas kaip vienas iš trijų, tačiau šansai kur kas mažesni, jeigu lygintume su Azerbaidžano, ar bet kuriuo kitu etapu per paskutinius kelis mėnesius. Pagrindiniai brito varžovai – komandos draugas O. Piastri bei „Ferrari“ narys Charles Leclerc. Sunku patikėti, tačiau M. Verstappenas nėra matomas net ir trejetuke, Carlos Sainz šansai laimėti Singapūre vertinami geriau nei M. Verstappen.

Artėjančiame etape reikėtų daugiau dėmesio skirti „Ferrari“. Praėjusiais metais čia triumfavo C. Sainz, ketvirtas liko Charles Leclerc, o komanda bendrai užėmė pirmą vietą. 2022 metais Charles Leclerc liko antras, Carlos Sainz – trečias. Nuo S. Perez buvo atsilikta 2,595 ir 10,305 sekundėmis. Paskutinius dvejus metus pagal taškus „Ferrari“ iš Singapūro išvyksta kaip nugalėtojai, ar pavyks pratęsti šią seriją ir šiais metais? Tikrai įmanoma. Pagrindiniai varžovai – „McLaren“. „Red Bull Racing“ su stringančiu S. Perez sunkiai tikėtina, kad gali pakovoti, o „Mercedes“ per daug nestabilūs.

Matant, kaip paskutiniu metu atrodo „McLaren“, didelė tikimybė, kad serija prasitęs iki keturiolikos etapų iš eilės, kuomet bent vienas iš lenktynininkų lipa ant podiumo. Artėjančiame savaitgalyje laukiama ir solidaus „Ferrari“ pasirodymo, todėl nebūtų jokia staigmena, jeigu visas tris vietas pasidalintų šių dviejų konstruktorių lenktynininkai.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *