„CS2” BLAST Premier Fall Final
E-sportas

„Counter-Strike 2” BLAST Premier Fall Final 2024 – turnyro apžvalga, prognozės ir lietuvio atstovaujamos „NaVi“ šansai

„Counter-Strike 2” 2024 metų sezonas po truputį artėja link pabaigos. Rugsėjo 3 – 22 dienomis vyko „ESL Pro League Season 20” turnyras, kuriame triumfavo „NaVi“, o lietuvis Justinas „jL“ Lekavičius buvo išrinktas naudingiausiu turnyro žaidėju. Jau rugsėjo 25 d. Kopenhagoje prasidės „Blast Premier Fall Final 2024”, kuris bus prieš paskutinis šių metų „Blast Premier“ organizuojamas turnyras. Kitaip sakant – tai paskutinė proga patekti į spalio 30 d. – lapkričio 3 d. vykstantį „Blast Premier Wold Final 2024” turnyrą, kurio prizinis fondas 1 mln. JAV dolerių.

Rudens finalo turnyre varžysis aštuonios komandos – „Vitality“, „NaVi“, „Spirit“, „G2”, „FaZe“, „Liquid“, „Astralis“ ir „Falcons“. Dalyvių skaičius nėra didelis, tačiau bus šešios iš septynių aukščiausią HLTV reitingą turinčių ekipų. Lygis tikrai aukštas ir nors turnyras nėra didžiausios svarbos, žaisti tikrai bus dėl ko. Pirmą vietą laimėjusi e-sporto organizacija gaus 200 tūkst. JAV dolerių prizą bei iškovos tiesioginį kelialapį į „World Final 2024”. Tiesa, ten vietą jau turi penkios iš aštuonių turnyre dalyvaujančių komandų.

BLAST Premier Fall Final 2024 tvarkaraštis ir formatas

„BLAST Premier Fall Final 2024” formatas labai paprastas – dvi grupės po keturias komandas. Turnyras prasidės nuo grupės pusfinalių – laimėjusios komandos sužais dėl pirmos vietos, kuri iš karto suteiks kelialapį į turnyro pusfinalį, pralaimėjusi komanda ketvirtfinalyje žais prieš kitos grupės trečią vietą. Kas grupėje užims trečią vietą, bus išsiaiškinama tarp komandų, kurios pralaimės grupės pusfinalius. Kitaip sakant, į atkrintamąsias iš kiekvienos grupės pateks po tris iš keturių komandų. Turnyras baigsis dvejoms organizacijoms, kurios pralaimės abu grupės mačus. Pilnas „Fall Final 2024” tvarkaraštis:

  • Grupių pusfinaliai – rugsėjo 25 d. trečiadienis – 13:00 val., 15:30 val., 18:00 val. ir 20:30 val.
  • Grupių finalai – rugsėjo 26 d. ketvirtadienis – 15:30 val. ir 20:30 val.
  • Grupių mačai dėl trečios vietos – rugsėjo 26 d. ketvirtadienis – 13:00 val. ir 18:00 val.
  • Ketvirtfinalis – rugsėjo 27 d. penktadienis – 17:00 val. ir 20:00 val.
  • Pusfinalis – rugsėjo 28 d. šeštadienis – 17:00 val. ir 20:00 val.
  • Finalas – rugsėjo 29 d. sekmadienis 17:00 val.

„Counter-Strike 2” Fall Final 2024 turnyro prognozės – ar „NaVi“ gali iškovoti antrą titulą iš eilės?

„NaVi“ laimėjusi „ESL Pro League Season 20” turnyrą tik dar labiau įtvirtino savo pozicijas. Iš viso tai buvo ketvirtas finalas iš eilės, trečią iš jų pavyko laimėti. Galime priminti, kad visai neseniai „NaVi“ žaidė „IEM Cologne 2024” finale, kur 1:3 nusileido „Vitality“. Yra nemaža tikimybė, kad šios komandos susitiks ir artėjančio „Fall Final 2024” turnyro finale. Visgi, reikia pažymėti, kad tai vienas iš tų turnyrų, kur galime išvysti ir daugiau staigmenų.

Lietuvio atstovaujama ukrainiečių e-sporto organizacija „Natus Vincere“ į turnyrą atvyksta be jokio pasiruošimo. „ESL Pro League Season 20” baigėsi vėlų sekmadienio vakarą Maltoje, o jau trečiadienį laukia pirmasis mačas Kopenhagoje. Jeigu „NaVi“ prastai sužaistų šiame turnyre – nieko blogo nenutiktų. Komanda jau turi vietą „World Final 2024”, todėl šis kelių dienų turnyras yra tik prestižo klausimas.

Kadangi „ESL Pro League Season 20” ketvirtfinalyje netikėtai pralaimėjo „Vitality“, juos čia galima išskirti kaip pagrindiniais favoritais, kurie norės atsitiesti po nesėkmės Maltoje. Tačiau, nustebinti gali „G2”, nereikia pamiršti ir tokių komandų kaip „Spirit“ ar „Liquid“. Silpniausia ekipa – „Falcons“, kuriai turnyras turėtų pasibaigti jau ketvirtadienį, ne daug tikimasi ir iš „Astralis“ organizacijos, kuri prieš pat turnyrą paskelbė, kad įsigijo Casper „cadiaN“ Moller. Išskyriau tris komandas, kurios turi daugiausiai šansų laimėti „Fall Final 2024”.

Team Vitality

„Vitality“ pralaimėjimas ketvirtfinalyje prieš „Eternal Fire“ buvo didelė staigmena. Nenuvertinant turkų pasiekimo, kurie labai solidžiai pasirodė ir finale, „Vitality“ buvo ryškūs favoritai. Manau, kad šis pralaimėjimas buvo netikėtas ir jiems patiems, o tai turėjo suveikti kaip šaltas dušas. Nors šiais metais prancūzų e-sporto organizacija nebuvo nieko laimėjusi, „IEM Cologne 2024” pamatėme, kodėl „Vitality“ praėjusiais metais buvo išrinkta geriausia metų komanda. Potencialo labai daug, žaidėjai aukšto lygio, trūksta tik stabilumo.

Šiame turnyre pirmasis jų mačas bus prieš „Astralis“, kuriame turėtų laimėti gana nesunkiai. „Astralis“ debiutuos su nauju kapitonu, šiek tiek keičiasi žaidėjų rolės, todėl daug tikėtis iš legendinės danų organizacijos nereikėtų. Pergalė „Vitality“ atvertų duris į atkrintamąsias, tačiau grupės finale didelė tikimybė, kad bus užsitikrinta vieta pusfinalyje.

„Vitality“ turi viską, kad laimėtų „Fall Final 2024”, kadangi bus kur kas labiau motyvuoti nei „NaVi“. Tuo pačiu turėjo kur kas daugiau laiko turnyro pasiruošimui. Jeigu prancūzų organizacija pateks į finalą, didelė tikimybė, kad jį ir laimės. Finalas bus žaidžiamas iki trijų laimėtų žemėlapių, o tokiu plačiu žemėlapių pasirinkimu gali prilyginti nebent tik „NaVi“. Vienintelis būdas įveikti „Vitality“ – pusfinalyje, kol dar bus žaidžiama iki dviejų laimėtų žemėlapių.

Natus Vincere

Būtų keista „NaVi“ neįtraukti prie favoritų, tačiau tikrai nenustebčiau, jeigu turnyras baigtųsi anksčiau nei finalas. Galima neabejoti, kad žaidėjai atvyksta be jokio spaudimo – jie ką tik laimėjo „ESL Pro League Season 20” ir būtų kur kas svarbiau laimėti spalio 7 d. prasidedantį „IEM Rio 2024” nei šį turnyrą Kopenhagoje. Tokiame lygyje svarbu kontroliuoti tvarkaraštį ir įsitraukimą į turnyrus, kad nebūtų perdegimo.

Pliusas yra tai, jog turnyras labai trumpas – vietą atkrintamosiose „NaVi“ turi beveik garantuotai, kadangi pirmas mačas laukia prieš silpniausią turnyro komandą „Falcons“. Didelė tikimybė, kad grupės finale bus žaidžiama prieš „G2”, kuriuos įveikė 8 kartus iš eilės. Tiesą sakant, čia būtų puiki proga pralaimėti ir užbaigti šią daug dėmesio susilaukiančią seriją, nes ji vis tiek kažkada turės baigtis. Geriau pralaimėti nieko per daug nelemiančiame mače nei, pavyzdžiui, artėjančiame „Major“ turnyre.

Jeigu „NaVi“ pralaimės grupės finalą, manau, kad atkrintamosiose nepasieks finalo. Pirmiausia, ketvirtfinalis lauktų prieš „Vitality“, „Liquid“ arba „Spirit“. O pusfinalis vėl prieš „G2”. Šiame turnyre norisi nurašyti „Natus Vincere“ dėl nuovargio, tačiau vertinant bendrai, ši komanda pasižymi puikia sistema. Žaidimas nepriklauso nuo vieno žaidėjo, viskas veikia kaip varikliukas ir keturių finalų serija iš eilės nėra veltui. „NaVi“ šiame turnyre atrodo kaip sunkiausiai prognozuojama komanda, nes gali iškristi jau ketvirtfinalyje, bet gali laimėti ir visą turnyrą.

G2 Esports

„G2” po atliktų permainų ir įsigyto Mario „malbsMd“ Samayoa atrodo kaip didžiausią potencialą puolime turinti komanda. Kartu su vienu geriausiu visų laikų „rifler“ Nikola „NiKo“ Kovač ir „AWP“ žaidėju Ilya „m0NESY“ Osipov sudaro aukščiausio lygio trio. Klausimų kelia kapitonas Janusz „Snax“ Pogorzelski, o labiausiai komandai trūksta stabilumo. Atrodo, kad „G2” gali laimėti turnyrus, jeigu išvengs susitikimo su „NaVi“.

Taip gavosi, kad „Blast Premier Fall Final 2024” komanda potencialiai su „NaVi“ susitiks du kartus – grupės finale ir turnyro pusfinalyje. Didelė tikimybė, kad 8 pralaimėjimų serija šiame turnyre gali būti nutraukta, tačiau kur kas geriau būtų tai padaryti turnyro pusfinalyje, o ne grupės finale. Svarbu pažymėti, kad „G2” finale neturės pranašumo prieš jokią komandą. Žaisti iki trijų laimėtų žemėlapių nebus didelė stiprybė, nors rinktis komanda turi iš ko – „Inferno“, „Ancient“, „Nuke”.

Atrodo, kad „Fall Final 2024“ yra geriausia proga „G2” dar kažką laimėti šiame sezone. Likę turnyrai bus kur kas didesnės svarbos, kur matysime ir visai kitokią pagrindinių varžovų motyvaciją. Nelaimėjus Kopenhagoje, lieka didelė tikimybė, kad šiemet taip ir nepamatysime „G2 Esports“ laiminčių turnyrų.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *