Lietuvos futbolo A lyga 7bet sporto lažybos
Futbolas

A lygos sezonas: finišo įdomybės – lentelės dugne

rinktinių grįžę futbolininkai pasirengę A lygos čempionato finišui, kuris dabar jau atrodo ranka pasiekiamas. Kažkam jis bus karštas, kažkam – labiau formalus, bet klausimų su sunkiai atkapstomais atsakymais lieka.

Čempionas grįš

Titulą pernai praradęs Vilniaus „Žalgiris” šiemet jį susigrąžins. Realiausias variantas – šis spėjimas įvykusiu faktu taps kitą savaitgalį, po 34-ojo turo rungtynių.

Prielaidos taip manyti – paprastos. Vilniaus komanda žaidžia solidų ir tolygų sezoną. Nėra ženklų, rodančių, kad per likusias kelias varžybų savaites tai galėtų pasikeisti. Kas dar? Viskas, tiek.

Medaliai ir Europa

Dar pora pilkų ir neįdomių diskusijos temų. Kalbant apie kitų metų vasaros Europos turnyrų atrankas, kažkiek erdvės vaizduotei buvo likę iki LFF taurės turnyro finalo. Bet taurę laimėjo „Banga”, ir viskas susidėliojo į lentynas.

UEFA Čempionų lygos atrankoje Lietuvai atstovaus būsimas čempionas „Žalgiris”. Konferencijų lygos – būsimi šalies pirmenybių prizininkai „Hegelmann” ir „Kauno Žalgiris” bei taurę iškovojusi „Banga”. Ir šiuo atveju jokių ginčų kilti negali. Taškas.

A lygos sidabras ir bronza keliaus į Kauną. O „Hegelmann” antros turnyro lentelės vietos iš rankų nepaleis – greičiau žolė per futbolo rungtynes lapkritį S.Dariaus ir S.Girėno sporto – o gal koncertų, kas ten dabar supaisys? – centro stadione sužaliuos.

Lentelės dugno gladiatoriai

A lygos ežero paviršius – lygus kaip stiklas. Futbolo staigmenų žvejams ten nėra ko gaudyti. Kitas dalykas – būsimų įvykių srovės arčiau lentelės dugno. Ten jau pigioms prognozėms – ne vieta.

Komandoms likus sužaisti po ketverias ar penkerias rungtynes, iškristi iš lygos realiai pretenduoja penkios, o gal net šešios jų. Šiame sąraše – ir čempiono titulą šiemet gynęs bei jo neapgynęs „Panevėžys”.

Aukštaitijos komandai oro įkvėpti gali padėti dvejos iš eilės rungtynės namuose su turbūt blogiausią futbolą A lygoje dabar žaidžiančiu Telšių „Džiugu”, bet ir po jų įvardyti klubą, kuris lapkritį krausis lagaminus kelionei į antrąjį šalies futbolo divizioną – keblus reikalas. Šiuo klausimu galite derinti pozicijas su stiklo rutuliu arba kavos tirščiais.

Aišku, galima bandyti kažką įžvelgti ir narpliojant likusių sezono rungtynių tvarkaraštį. Bet ką reiškia terminas „palankesnis varžovas” situacijoje, kai stipriausios lygos komandos paskutinius čempionato turus žais neturėdamos jokio turnyrinio intereso?

Todėl sekime lygos dugno gyvenimą. Gali būti, kad nenuspėjamas siužetas ten išliks iki paskutinių čempionato sekundžių.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *