Imola GP Italija 2022
Formulė-1

Italijos GP: pristatymas, tvarkaraštis bei prognozės

Ketvirtasis 2022-ųjų metų Formulės-1 sezono etapas vyks Italijos šiaurėje – Emilijos-Romanos regione. F-1 karavanas atvyksta į Europą, kitokios specifikacijos – senesnio modelio trasa, kurioje naujieji didesni bei sunkesni bolidai gali sunkiai rasti vietų lenkimams. Tikėtina, jog oro sąlygos gali sujaukti kortas įprastai rikiuotės tvarkai, kviečiame skaityti: lenktynių pristatymą, važiavimų tvarkaraštį bei etapo prognozę.

Italijos GP važiavimų tvarkaraštis

PENKTADIENIS
14:30 – 15:30 Penktadienio treniruotė
18:00 – 19:00 Kvalifikacija

ŠEŠTADIENIS
13:30 – 14:30 Antroji treniruotė
17:30 – 18:30 Sprinto lenktynės

SEKMADIENIS
16:00 – 18:00 Lenktynės

Emilija-Romanija regione Italijos šiaurėje vykstantis Formulės-1 etapas debiutavo 2020-aisiais, tad vos dvejų lenktynių imtis didelių išvadų apie trasos (ne)tinkamumą bolidams, ypatingai, turint omenyje ir tai, jog šių metų bolidų specifikacijos nuo ankstesnių yra stipriai pakitusios.

Lenktynės Imoloje bus išskirtinės tuo, jog tai pirmas kartas šiame sezone, kai etapo metu grąžinamas sprinto lenktynių formatas. Kvalifikacija, sustatysianti pilotus į rikiuotę vyks penktadienį, o sprinto lenktynės – lemsiančios išsidėstymą sekmadienio starte – šeštadienį.

Ar „Red Bull“ pavyks išspręsti patikimumo problemas?

Maxas Verstappenas su „Red Bull“ praėjusiame sezone nutraukė „Mercedes“ dominavimą pilotų įskaitoje – Maxas paskutiniame posūkyje atėmė čempiono titulą iš Lewiso Hamiltono. Neabejotina, jog naująjį sezoną ekipa pradeda su tokiomis pačiomis nuotaikomis ir tikslas yra tik vienas – kova dėl čempionų titulo.

Bandymai rodė, jog „Red Bull“ turi greičio ir tikėtina, jog turėtų būti peletono priekyje. Pirmosios trys sezono lenktynės tą tik patvirtino – „Red Bull“ turi greičio, nuostabios kovos su „Ferrari“ pilotais peletono priekyje… Bėda tik ta, kad sezono pradžioje ekipa susiduria su didžiulėmis patikimumo problemomis. Trys lenktynės – du anksčiau laiko nepasiekti finišai, tokia yra Maxo Verstapeno pirmųjų trijų lenktynių statistika.

„Ferrari“ kraityje 104 taškai, „Red Bull“ – 55. Komandų Žvelgiant į pilotų įskaitą – pirmaujantas „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas turi 71 tašką, o Maxas Verstappenas – 25. Jeigu „Red Bull“ artimiausiu metu neišspręs patikimumo problemos, galvoti apie čempionų titulą šiame sezone gali tapti labai sudėtinga.

Pilotų įskaitos greičiausiųjų 10-uke: net 7 komandų lenktynininkai

Naujasis sezonas pateikia nemažą puokštę netikėtumų – tarp greičiausių pilotų dešimtuke – tik trys komandos turi abu savo pilotus, keturi likę – iš skirtingų komandų. Rikiuotės viduryje kiekviename etape verda arši kova. „Geriausi iš likusiųjų“ – taip vadinama vieta po trijų ekipų lyderių („Ferrari“, „Red Bull“, „Mercedes“).

Pilotų įskaitoje, pirmas iš už didžiojo trejeto komandų šiuo metu yra „Alpine“ atstovaujantis Estebanas Oconas (20 taškų), iš už jo dešimtuke šiuo metu taip pat žengia: Lando Norris („Mclaren“, 16 taškų), Kevinas Magnussenas („Haas“, 12 taškų), Valteri Bottas („Alfa Romeo“, 12 taškų).

Neutraliems Formulės-1 sirgaliams stebėti nuolat kintančių pilotų kaitą rikiuotėje, kovą kiekviename rate – vienas malonumas.

Ko galima tikėtis iš lenktynių Imoloje?

Prisiminti praėjusių metų etapą galite peržiūrėję šį įrašą.

2021-aisiais Emilija-Romanijos regione vykusiose lenktynėse netrūko incidentų – Valteri Botto bei George‘o Russello avarija, lietus plovė viską. Sunkios sąlygos gerokai apsunkino lenktynes, galiausiai ant aukščiausiojo podiumo laiptelio pasilypėjo – Maxas Verstappenas, už savo nugaros palikęs du britus – Lewisą Hamiltoną bei Lando Norrisą.

Žvelgiant į orų prognozes, tikėtina, jog ir balandžio 24-ąją vyksiančiose lenktynėse galimai be lietaus apsieita nebus. Lietus sprinto lenktynėse galėtų gerokai sujaukti starto rikiuotę, tad iš lenktynių Imoloje, ypatingai su kintančiomis oro sąlygomis, galima tikėtis puikaus reginio su sunkiai nuspėjama jų baigtimi.

Pilotų įskaita
1 Charles Leclercas FERRARI 71
2 George Russellas MERCEDES 37
3 Carlos Sainzas FERRARI 33
4 Sergio Perezas RED BULL 30
5 Lewis Hamiltonas MERCEDES 28
6 Maxas Verstappenas RED BULL 25
7 Estebanas Oconas ALPINE 20
8 Lando Norrisas MCLAREN 16
9 Kevinas Magnussenas HAAS 12
10 Valtteri Bottas ALFA ROMEO 12

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *