Anadolu Efes vs Žalgiris
Krepšinis

„Anadolu Efes“ – „Žalgiris“: rungtynių apžvalga ir prognozė

Kauno „Žalgiris“ praėjusią savaitę 2023-24 m. Eurolygos sezone patyrė antrąjį pralaimėjimą namuose iš eilės. Žalgiriečiai prieš Vilerbano „Asvel“ kontroliavo beveik visas rungtynes ir sugriuvo tik ketvirtajame kėlinyje, per kurį pelnė 8 taškus. Kaip ir buvo galima laukti, šis susitikimas buvo rezultatyviausias per šešerias rungtynes, tačiau prastas ketvirtas kėlinys leido „Asvel“ komandai nutraukti 18-os pralaimėjimų Eurolygoje seriją. Kitas mačas – „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“.

Šią savaitę lengviau tikrai nebus, nes laukia išvyka į Stambulą, kur bus žaidžiama prieš du pralaimėjimus iš eilės patyrusį „Anadolu Efes“ klubą. Šį sezoną išvykoje turkams laimėti dar nepavyko – patirti visi trys pralaimėjimai, o namuose laimėta du kartus iš trijų. Sezono pradžią tikrai nėra gera, todėl bus įdomu pamatyti, kuri viena iš buksuojančių komandų sužais geresnes rungtynes.

Stambulo „Anadolu Efes“ – 2 pergalės ir 4 pralaimėjimai

Vasarą Stambulą paliko ne tik Vasilije Micičius, bet ir Erginas Atamanas, kuris persikėlė į „Panathinaikos“. Naujuoju treneriu tapo Erdemas Canas, kuris jau po pirmo mėnesio komandoje po truputį yra atleidinėjamas. V. Micičius buvo pakeistas puikiai debiutiniame Eurolygos sezone atrodžiusiu Darius Thompson. Permainų komandoje buvo ir daugiau, tačiau žiūrint bendrai, „Anadolu Efes“ sudėtis atrodo kaip viena geriausių lygoje.

Pirmose šio sezono rungtynėse „Anadolu Efes“ išvykoje buvo sutriuškina „FC Barcelona“ ir jeigu tai atrodė kaip atsitiktinumas, tai jau antrose rungtynėse namuose buvo patirtas 23 taškų pralaimėjimas prieš Madrido „Real“. Negana to, penktajame ture „Anadolu Efes“ išvykoje patyrė 18 taškų pralaimėjimą prieš „Olympiacos“, o praėjusią savaitę aštuoniais taškais nusileido „Virtus“.

Net ir dvi iškovotos pergalės nebuvo labai lengvos – vos penkiais taškais prieš buksuojančią „Asvel“ komandą ir keturiais taškais prieš „Valencia“. Labai sunki sezono pradžia Willui Clyburnui – vienas geriausių lygos lengvųjų kraštų renka tik po 9,7 taškus ir 9,3 naudingumo balus. Trejose rungtynėse nepelnė 10 ir daugiau taškų, o per šešerias rungtynes įmetė vos 4 tritaškius iš 24. Naudingiausiai komandoje žaidžia Shane Larkin – 13 taškų ir 16,5 naudingumo balų per rungtynes.

„Anadolu Efes“ Eurolygos tvarkaraštis kol kas tikrai nėra pats lengviausias – po rungtynių su „Žalgiriu“ laukia dvi išvykos prieš „AS Monaco“ ir „EA7 Emporio Armani“. Tuomet namuose prieš „Partizan“ ir vėl išvyka prieš „Crvena Zvezda“.

Kauno „Žalgiris“ – 3 pergalės ir 3 pralaimėjimas

Nors „Žalgiris“ šiuo metu turi 3 pergales ir 3 pralaimėjimus, šis balansas galėjo būti kur kas geresnis. Jeigu prieš „Valencia“ šansų nebuvo jokių, tai pergalė prieš „Asvel“ būtų leidusi turėti 4/2 rezultatą. Kodėl šie du pralaimėjimai namuose buvo itin skaudūs gali pasijausti per ateinančias savaites, kadangi „Žalgirio“ tvarkaraštis bus gana sudėtingas. Dabar išvyka prieš „Anadolu Efes“, kitą savaitę išvykoje prieš „Panathinaikos“ ir namuose prieš „Bayern“, o lapkričio mėnesis bus uždarytas dvejomis išvykomis į Pirėjų ir Milaną.

Sezono pradžia „Žalgiriui“ tikrai nėra gera. Nors pavyko laimėti pirmas rungtynes prieš „Virtus“, išsitraukti prieš „Crvena Zvezda“, buksuojama tiek Eurolygoje, tiek ir LKL. Sekmadienio rungtynėse prieš Vilniaus „Rytą“ žalgiriečiai iškovojo užtikrintą pergalę, tačiau kokybės vis tiek trūko. Išskirti būtina tai, kad „Rytas“ puolime atsikovojo net 20 kamuolių, kas tik dar kartą patvirtina, kad „Žalgiriui“ šį sezoną trūksta fiziškumo, kas buvo praėjusio sezono vizitinė kortelė.

Rungtynių prognozė

Jeigu pažvelgtume į paskutinius dvejus metus, tai „Anadolu Efes“ – „Žalgirio“ rungtynės turi šiek tiek panašumų į šio sezono situaciją. 2020-21 m. Stambulo komanda sezoną pradėjo 1 pergale ir 5 pralaimėjimais, o spalio 29 d. namuose prieš „Žalgirį“ laimėjo 94:60. Praėjusiais metais „Anadolu Efes“ į Kauną atvyko su 6 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais bei gruodžio 9 d. šventė pergalę 86:60.

„Anadolu Efes“ laimėjo paskutinius penkis tarpusavio susitikimus, o ir skirtumai nebuvo maži: +27, +34, +14, +26 ir +10. Pagrindinė „Žalgirio“ pralaimėjimų priežastis būdavo ta, kad net ir nežaisdami geriausio krepšinio „Anadolu Efes“ laimėdavo individualiu talentu. Apsiginti žalgiriečiams prieš tokią komandą niekad nepavykdavo, o turint omenyje, kad šiais metais gynyba neblizga, lengva tikrai nebus.

Žvelgiant iš „Žalgirio“ pusės, jiems žaisti kur kas palankiau prieš komandas, kurios nesigina. Taškų lenktynėse laimėt prieš „Anadolu Efes“ labai sunku, tačiau pasinaudoti prasta Turkijos klubo forma tikrai galima. Dar vienas pralaimėjimas Eurolygoje gali lemti trenerio atleidimą, todėl situacija Stambule tikrai sunkiai prognozuojama. Nenustebintų rezultatyvios rungtynės – keturiose iš šešių rungtynių „Anadolu Efes“ praleido 80 ir daugiau taškų.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *