BC Wolves krepšinio klubas Lietuvoje Žiemelis Kaukėnas statymai 7bet lažybos LKL
Krepšinis

„BC Wolves“ – naujo krepšinio klubo Lietuvoje apžvalga

Gediminas Žiemelis 2021-22 m. sezono pabaigoje įsigijo Alytaus „Dzūkijos“ krepšinio klubą ir pradėjo naujos krepšinio komandos etapą. Šią vasarą naujai įkurtas klubas vadinsis „BC Wolves“ ir pirmajame sezone namų rungtynes žais buvusioje Alytaus „Dzūkijos“ arenoje.  

Kol kas komanda neturi pilnos sudėties, bet jau galima matyti pirmus žingsnius. Prie komandos vairo stojo gerai žinomas treneris Rimas Kurtinaitis, o jo asistentu tapo Aurimas Jasilionis. Pirmaisiais komandos naujokais tapo lietuviai – Adas Juškevičius, Regimantas Miniotas, Kristupas Žemaitis bei Eigirdas Žukauskas.

Vieną iš didžiausių biudžetų Lietuvoje turinti komanda turi užtikriną vietą Lietuvos krepšinio lygoje, tuo tarpu jau pirmame sezone patekti į stipriausius Europos krepšinio turnyrus nepavyko. Vis tik, „BC Wolves“ gavo šansą varžytis FIBA Europos taurės atrankoje. Jeigu atrankos sėkmingai įveikti nepavyks, tai kitą sezoną naująjį krepšinio klubą galėsime stebėti tik LKL.

„BC Wolves“ krepšinio klubo naujienos

  • Antrose FIBA Europos taurės rungtynėse „BC Wolves“ patyrė pralaimėjimą prieš Samokovo „Riski Sportist“ komandą. Rezultatu 76:91 rungtynes pralaimėję „BC Wolves“ dar ketvirtame kėlinyje buvo skirtumą sumažinę iki 5 taškų, bet išsigelbėti nebepavyko. Kertinis momentas rungtynėse buvo trečiame kėlinyje 0:18 pralaimėta atkarpa. Rezultatyviausiai „BC Wolves“ gretose žaidė Regimantas Miniotas, pelnęs 16 taškų. Kristupas Žemaitis pridėjo 13, Hugo Invernizzi ir Eigirdas Žukauskas po 9, Adas Juškevičius 8, Ahmadas Caveras 7. – Rugsėjo 29 d.
  • Pirmose FIBA Europos taurės atrankos rungtynėse „BC Wolves“ iškovojo nelengvą pergalę prieš Salonikų „Aris“. Rezultatu 83:72 „BC Wolves“ pranašumą įrodė tik ketvirtame kėlinyje, kurį laimėjo 22:13. Rezultatyviausiai komandoje žaidė Regimantas Miniotas ir Adas Juškevičius, abu žaidėjai pelnė po 20 taškų. Ahmadas Caveras pridėjo 11 taškų, 5 rezultatyvius perdavimus bei 4 perimtus kamuolius. Arnas Beručka pelnė 10 (3/4 tritaškiai), Eigirdas Žukauskas 8, Mindaugas Lukauskis 7. Antrame atrankos etape laukia rungtynės prieš Samokovo „Riski Sportist“. – Rugsėjo 28 d.
  • Prieš pat LKL sezono pradžią „BC Wolves“ kontraktus sudarė su komanda sportavusiais Herkumi Kumpiu ir Tomu Pačėsu jaunesniuoju. Mėnesio trukmės sutartis su galimybe pratęsti iki sezono pabaigos sudaryta su gerai LKL pažįstamu Vaidu Čepukaičiu. – Rugsėjo 23
  • Gyvai su nauja „BC Wolves“ komanda bus galima susipažinti Klaipėdoje. Rugsėjo 9-10 dienomis vyks draugiškas Vlado Garasto taurės turnyras. Rugsėjo 9 Klaipėdos „Neptūnas“ žais prieš Estijos čempionus Parnu „Sadam“, o „BC Wolves“ prieš Latvijos čempionus Rygos „VEF“. Rugsėjo 10 d. vyks rungtynės dėl trečios vietos bei finalas. – Rugpjūčio 12 d.
  • Trečiuoju „BC Wolves“ legionieriumi tapo visą karjerą savoje šalyje praleidęs prancūzas. Hugo Invernizzis yra 29-erių metų lengvasis kraštas, kuris išsiskiria puikiu metimu. Būtent gerai metančio ir aikštę išplėsti galinčio žaidėjo trūko komandai, todėl H. Invernizzi turėtų tapti svarbia komandos dalimi. Tai jau dešimtasis „BC Wolves“ komandos žaidėjas, todėl galima tikėtis, kad komanda jau greitai bus pilnai suformuota – Rugpjūčio 10 d.
  • Ilgą laiką su komanda sietas Mindaugas Lukauskis oficialiai pristatytas kaip kito sezono „BC Wolves“ žaidėjas. Lietuvis yra LKL rekordininkas pagal pelnytus taškus, perimtus kamuolius ir sužaistas minutes. Pavasarį atšventęs gimtadienį, 43­-erių metų žaidėjas pasiruošęs ir toliau žaisti stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje. – Rugpjūčio 10 d.
  • Antruoju „BC Wolves“ komandos legionieriumi tapo gerai G lygoje žinomas amerikietis Ahmadas Caveras. Krepšininkui tai bus debiutas Europos krepšinyje, tačiau G lygoje jis per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 16,7 taškus, 5,8 atkovotus kamuolius ir net po 8,3 rezultatyvius perdavimus. Su amerikiečiu pasirašytas vienerių metų kontraktas. – Rugpjūčio 8 d.
  • „BC Wolves“ pristatė savo pirmąjį legionierių su kuriuo pasirašytas vienerių metų kontraktas. Juo tapo ilgametis Argentinos rinktinės centras Marcos Delia. Praeitą sezoną argentinietis žaidė Italijoje, kur atstovavo Trieste komandai. Per 22 aikštėje, centras rinko po 10,1 taško, 5,7 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus ir 15 naudingumo balų. – Rugpjūčio 8 d.
  • Komandos fizinio parengimo treneriu tapo Deividas Rinkevičius. Specialistas praeitą sezoną užbaigė Prienų komandoje, į kurią atvyko iš Permės, kur darbavosi kartu su Kaziu Maksvyčiu. Šiuo metu D. Rinkevičius darbuojasi ir su Lietuvos krepšinio rinktine. – Rugpjūčio 8 d.
  • „BC Wolves“ komandą papildė dar du jauni perspektyvūs lietuviai – dviejų metų sutartis sudaryta tiek su Arnu Beručka, tiek su Vitalijumi Koziu. – Rugjūčio 1 d.
  • Rimas Kurtinaitis į savo trenerių štabą pasikvietė gerai pažįstamą asistentą Aurimą Jasilionį. – Liepos 25 d.
  • Dviejų metų sutartis sudaryta su į Lietuvą sugrįžtančiu Eigirdu Žukausku. Lietuvis šiuo metu yra naujausias „BC Wolves“ komandos pirkinys. – Liepos 25 d.
  • Iš Kauno „Žalgirio“ komandos į Gedimino Žiemelio klubą persikelia Regimantas Miniotas. Su žaidėju buvo sudaryta ilgalaikė sutartis. – Liepos 25 d.
  • Didelis klubo laimėjimas buvo iš Panevėžio „Lietkabelio“ persivilioti puikų sezoną sužaidusį Kristupą Žemaitį. Su lietuviu buvo sudaryta ilgalaikė sutartis. – Liepos 25 d.
  • Adas Juškevičius tapo pirmuoju įsigytu komandos žaidėju, su kuriuo pasirašyta dviejų metų sutartis su galimybe prasitęsti dar vienam sezonui. – Liepos 25 d.

FIBA Europos taurės atranka

FIBA Europos taurės atranka vyks rugsėjo 27-30 dienomis. „BC Wolves“ komandai norint patekti į pagrindinį turnyrą reikės įveikti tris etapus. Pirmajame laukia rungtynės prieš gerai žinomą klubą – Salonikų „Aris“. Antrame etape reikėtų žaisti prieš Samokovo „Riski Sportist“ komandą iš Bulgarijos. Finale kautis reikėtų prieš vieną iš dviejų komandų – Joensū „Kataja“ arba Haifos „Hapoel“.

„BC Wolves“ komandai nesusiklostė FIBA Europos taurės atranka taip, kaip buvo tikimasi. Komanda pirmame etape įveikė Salonikų „Aris“ komandą, tačiau antrose rungtynėse buvo pralaimėta prieš „Riski Sportist“. Nepraėjus FIBA Europos taurės atrankos, „BC Wolves“ pirmais klubo metais rungtyniaus tik Lietuvos krepšinio lygoje.

„BC Wolves“ komandos sudėtis

  • Adas Juškevičius – 33 m. 194 cm.
  • Kristupas Žemaitis – 26 m. 192 cm.
  • Eigirdas Žukauskas – 30 m. 201 cm.
  • Regimantas Miniotas – 26 m. 208 cm.
  • Vitalijus Kozys – 23 m. 201 cm.
  • Arnas Beručka – 25 m. 196 cm.
  • Marcos Delia – 30 m. 209 cm.
  • Ahmad Caver – 25 m. 188 cm.
  • Mindaugas Lukauskis – 43 m. 198 cm.
  • Hugo Invernizzi – 29 m. 198 cm.
  • Herkus Kumpys – 23 m. 197 cm.
  • Tomas Pačėsas – 22 m. 198 cm.
  • Vaidas Čepukaitis – 33 m. 207 cm.

Vyriausias treneris: Rimas Kurtinaitis

Trenerio asistentas: Aurimas Jasilionis

Related Posts

2 thoughts on “„BC Wolves“ – naujo krepšinio klubo Lietuvoje apžvalga

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *