Las Vegaso GP F1
Formulė-1

F1 JAV Las Vegaso GP: pristatymas, tvarkaraštis ir prognozės

Praėjusią savaitę vykusiame Brazilijos GP ir vėl triumfavo Maxas Verstappenas, kuriam tai jau buvo septyniolikta pergalė sezone. Intrigos lenktynėse daug nebuvo – antroje vietoje likęs Lando Norris atsiliko daugiau nei 8 sekundėmis, o trečioje vietoje Fernando Alonso – daugiau nei 34 sekundėmis. Ispanas 0,045 sekundės aplenkė ketvirtoje vietoje Sergio Perez. Nuo 10 etapo F. Alonso trejetuke buvo vos vieną kartą, todėl toks pasirodymas Brazilijoje kiek netikėtas. Kitas etapas – Las Vegaso GP.

Toliau girti galima L. Norris, kuris per šešis etapus penkis kartus buvo tarp trijų greičiausių. Meksikoje britui nenusisekė, tačiau Brazilijoje jis ir vėl pirmas. Toks rezultatas F1 bendroje įskaitoje jam leido dar labiau prisivyti F. Alonso – lenktynininkus dabar skiria vos trys taškai ir jau kitame etape britą galime pamatyti ketvirtoje vietoje. Pažymėti galima ir tai, kad L. Norris Brazilijoje užfiksavo greičiausio rato rezultatą – 1:12.486, vidutinis greitis siekė net 214 km/h.

Labai nesėkmingas etapas buvo Lewisui Hamiltonui ir visai „Mercedes“ komandai. Britas finišavo aštuntoje vietoje ir surinko vos keturis taškus, kas bendroje įskaitoje nuo S. Perezo atitolino 32 taškais, kadangi meksikietis finišavęs ketvirtas gavo 12 taškų. Kitas „Mercedes“ atstovas George Russellas iš lenktynių pasitraukė 58-ame rate.

Prastu „Mercedes“ pasirodymu nepavyko pasinaudoti „Ferrari“ komandai, kuri surinko tik 8 taškus. Charles Leclercas nenuvažiavo nei vieno rato, o Carlosas Sainzas finišavo šeštas. „Ferrari“ lieka trečioje vietoje bendroje įskaitoje, tačiau skirtumas tik 20 taškų. Be to, kad F. Alonso atvažiavo trečias, Lance Strollas finišavo penktas, o tai „Aston Martin“ komandai leido per daug neatsilikti nuo „McLaren“, kurie vis dar pirmauja 21 taško skirtumu.

JAV Las Vegaso GP tvarkaraštis

JAV Las Vegaso etapas bus priešpaskutinis šiame sezone – F1 tvarkaraštis artėja prie pačios pabaigos. Lapkričio 16 – 18 dienomis vyks debiutinis etapas Las Vegase, o dar kitą savaitę laukia sezono uždarymas Abu Dabyje. Kaip ir paskutiniuose keliuose etapuose, taip ir šiame visa intriga sukasi aplink „Mercedes“ ir „Ferrari“ bei L. Hamiltono ir S. Perezo dvikovą.

Įdomu tai, kad lenktynės vietos laiku vyks šeštadienį, o ne sekmadienį. Tačiau, dėl laiko valandų skirtumo, Lietuvoje lenktynes bus galima stebėti sekmadienio rytą – ¬08:00 val. Taip pat, verta atkreipti dėmesį į tai, kad antroji treniruotė bei kvalifikacija vietos laiku vyks naktį – 00:00 – 01:00 val. Pilnas Las Vegaso GP tvarkaraštis:

– Lapkričio 17 d. penktadienis – 06:30 – 07:30 val. treniruotė, 10:00 – 11:00 val. antra treniruotė
– Lapkričio 18 d. šeštadienis – 06:30 – 07:30 trečia treniruotė , 10:00 – 11:00 val. kvalifikacija
– Lapkričio 19 d. sekmadienis – 08:00 val. lenktynės

Formulė 1 Las Vegaso GP prognozės

Tai bus antrasis etapas JAV per paskutinį mėnesį. Spalio 20-22 dienomis devynioliktas etapas vyko 2012 m. atidarytoje Austino trasoje, tuo tarpu šis etapas vyks visiškai naujutėlėje trasoje Las Vegase. Rato ilgis – 6,2 km, iš viso bus 17 posūkių. Pilnai lenktynės truks 50 ratų – 310,05 km. Las Vegase yra vykę du F1 etapai – 1981 ir 1982 metais. Abu kartus tai buvo paskutiniai sezono etapai.

Pagrindiniu etapo favoritu yra laikomas ne kas kitas, o M. Verstappenas. Įdomu tai, kad visiems lenktynininkams tai bus didelė naujovė, kadangi čia dar niekas nėra lenktyniavęs. Sunku analizuoti savo varžovus, sunku įsivaizduoti, ko iš jų galima tikėtis lenktynių metu. Tačiau, neabejojama, kad M. Verstappenas norės save įrašyti į dar vieną rekordų knygą ir tapti pirmuoju lenktynininku, kuriam pavyks triumfuoti naujoje Las Vegaso trasoje.

Atkreipti dėmesį galima į du britus – Lewisą Hamiltoną ir Lando Norris. L. Hamiltonui šiame sezone kovoti beveik nebėra dėl ko, nebent simboliškai bendroje įskaitoje užimti antrą vietą. Kartu su Michaeliu Schumacheriu būdamas tituluočiausiu Formulės 1 lenktynininku, gali norėti pasižymėti Las Vegase ne ką mažiau nei M. Verstappenas. Pažymėti reikia ir tai, kad šiame sezone L. Hamiltonas nei karto nebuvo atvažiavęs pirmas, o lieka vos du etapai.

Tuo tarpu L. Norris demonstruoja fantastinę formą – nuo šešiolikto etapo jaunasis britas turi geriausią rezultatą po M. Verstappeno. Per šešis etapus keturis kartus atvažiavo antras, vieną kartą liko trečioje vietoje. Brazilijos GP parodė, kad L. Norris nori užbaigti sezoną aukšta nata ir naujoji trasa Las Vegase gali būti puikios serijos pratęsimas.

Vienas labiausiai patyrusių šio sezono lenktynininkų F. Alonso į trejetuką Brazilijoje sugrįžo po šešių etapų pertraukos. Las Vegase ispano patekimas tarp trijų greičiausių būtų didelė staigmena ir kur kas daugiau šansų turi „Red Bull Racing“ komandos atstovas S. Perezas arba „Ferrari“ komandos nariai.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *