NFL atkrintamosios
Amerikietiškas futbolas

NFL atkrintamosios 2024 m. – tvarkaraštis, apžvalga ir prognozės

Sausio 7 d. pasibaigė NFL reguliarusis sezonas ir jau po kelių dienų – šeštadienį, sausio 13 d. prasideda NFL atkrintamosios. Iš viso dėl vietos Super Bowl LVIII varžysis keturiolika komandų – dvylika pradės nuo pirmojo „Wild Card“ raundo, kitos dvi: „San Francisco 49ers” ir „Baltimore Ravens“ nuo konferencijų pusfinalio.

Į atkrintamąsias pateko ir praeitų metų finalininkai – „Kansas City Chiefs“ bei „Philadelphia Eagles“. Vis tik, reguliarusis sezonas komandoms nebuvo labai sėkmingas, todėl prieš atkrintamąsias jų galimybės kiek nuvertinamos. „49ers”, „Ravens“, „Bills“ ir „Cowboys“ yra tos komandos, kurioms atkrintamųjų pradžioje suteikiami didžiausi laimėjimo šansai.

Super Bowl LVIII finalas bus žaidžiamas vasario 11 d. Las Vegase. 2020 metais pastatytame stadione rungtyniauja „Las Vegas Raiders“ komanda, kuriai į atkrintamąsias patekti nepavyko.

NFL atkrintamosios 2024 m.: tvarkaraštis ir formatas

NFL atkrintamąsias sudaro trys raundai ir „Super Bowl“ finalas. Pirmajame „Wild Card“ raunde varžosi dvylika komandų – po tris poras iš kiekvienos konferencijos, kurios užėmė 2-7 vietas. Antrą vietą užėmusi komanda žaidžia su septintą vietą užėmusia komanda, trečią su šešta, o ketvirtą su penkta. Aukštesnę vietą konferencijoje užėmusi komanda žaidžia namuose. NFL atkrintamųjų esminis dalykas yra tai, kad žaidžiama vos iki vienos pergalės.

Antrajame raunde vyksta konferencijų pusfinaliai. Čia vietas turi konferencijų laimėtojos – NFC konferencijos pusfinalyje jau yra „San Francisco 49ers”, o AFC – „Baltimore Ravens“. Kas bus šių komandų varžovas nėra aišku, kadangi po sužaisto „Wild Card“ raundo, laimėjusios komandos yra perreitinguojamos ir pagal rezultatus nusprendžiama, kuri pusfinalyje žais namuose ir prieš ką, o kuri išvykoje žais prieš jau vietą pusfinalyje turinčią konferencijos laimėtoją.

Trečiasis raundas – konferencijų finalai, po kurių tampa aiškios dvi „Super Bowl“ dalyvės. Atkrintamosios nuo sausio 13 d. vyks kas savaitę – sausio 28 d. jau bus žaidžiami konferencijų finalai. Tuomet bus dviejų savaičių pertrauka ir finalas. Pertraukos metu, vasario 4 d. vyks NFL visų žvaigždžių rungtynės – „Pro Bowl“. Pilnas NFL atkrintamųjų tvarkaraštis:

• Pirmas raundas – „Wild Card“ – sausio 13 – 15 d.
– Houston Texans – Cleveland Browns – sausio 13 d. 23:30 val.
– Kansas City Chiefs – Miami Dolphins – sausio 14 d. 03:00 val.
– Buffalo Bills – Pittsburgh Steelers – sausio 14 d. 20:00 val.
– Dallas Cowboys – Green Bay Packers – sausio 14 d. 23:30 val.
– Detroit Lions – Los Angeles Rams – sausio 15 d. 03:00 val.
– Tampa Bay Buccaneers – Philadelphia Eagles – sausio 16 d. 03:00 val.

• Konferencijų pusfinaliai – sausio 20 – 21 d.
– Baltimore Ravens – Houstons Texans – sausio 20 d. 23:30 val.
– San Francisco 49ers – Green Bay Packers – sausio 21 d. 03:15 val.
– Detroit Lions – Tampa Bay Buccaneers – sausio 21 d. 22:00 val.
– Buffalo Bills – Kansas City Chiefs – sausio 22 d. 01:30 val.

• Konferencijų finalai – sausio 28 d.
– Baltimore Ravens – Kansas City Chiefs – sausio 28 d. 22:00 val.
– San Francisco 49ers – Detroit Lions – sausio 29 d. 01:30 val.

• Super Bowl LVIII – vasario 11 d.

NFL atkrintamosios: konferencijų finalai

NFL sezonas artėja prie finišo tiesiosios – po sužaistų konferencijų pusfinalių, liko keturios komandos, kurios vis dar kovoja dėl čempionų titulo. Kiekviena komanda tuo pačiu turi ir tam tikrą istoriją – Patrick Mahomes su „Chiefs“ gali iškovoti trečiąjį savo žiedą, „49ers“ komanda gali iškovoti šeštąjį titulą istorijoje, Lamar Jackson siekia iškovoti pirmąjį čempiono žiedą, o Detroito „Lions“ tai gali būti pirmas laimėtas „Super Bowl“ komandos istorijoje.

NFC konferencijos finalas: „San Francisco 49ers” – „Detroit Lions“

Geriausia šio sezono NFC konferencijos komanda „49ers“ paskutinį kartą „Super Bowl“ laimėjo 1994 metais. Nuo 2011 metų tai bus septintos konferencijos finalo rungtynės – iš jų dvi laimėjo ir keturias pralaimėjo. Neabejojama, kad daug dėmesio bus skiriama Brock Purdy, kuris jau nuo pirmų dienų NFL išskiriamas kaip vienas geriausių „quarterback“. Praėjusį sezoną konferencijos finalo rungtynes jis buvo priverstas palikti dėl alkūnės traumos.

Detroito „Lions“ jau dabar perrašinėja savo organizacijos istorijos puslapius. Nuo 1957 metų tai buvo pirmas kartas, kai komanda laimėjo dvejas atkrintamųjų rungtynes. Kalbant apie artėjančias rungtynes, sunerimti reikėtų dėl „Lions“ gynybos prieš perdavimus – tai yra silpnoji komandos pusė. Tuo tarpu „49ers“ išsiskiria dėl savo itin efektyvaus puolimo atliekant perdavimus.

Žiūrint iš „Lions“ pusės, B. Purdy nesužaidė gerų rungtynių prieš „Packers“ ir konferencijos pusfinalis buvo kur kas sudėtingesnis nei tikėtasi. Jeigu mažai patirties turintis talentingas QB nesužais pagal savo galimybes, Detroitas turės šansų kabintis. „49ers“ stiprybė – gynyba prieš ilgus pasus, tačiau „Lions“ šio elemento beveik nenaudoja. Savo puolimą Detroitas grindžia braudamiesi per gynybą ir renkant jardus bėgant su kamuoliu.

Favoritais čia laikomi „49ers“, kuriems tai bus vos antrosios rungtynės atkrintamosiose, kadangi pirmąjį raundą praleido dėl laimėtos konferencijos. „Lions“ tuo tarpu pirmą kartą šiais metais žais išvykoje. Savi sirgaliai daug prisidėjo prie sėkmingų rungtynių praėjusiuose raunduose ir bus labai įdomu pamatyti, kaip komanda atrodys išvykoje. Turint omenyje, kad „Lions“ organizaciją nuo pirmojo finalo istorijoje skiria vos viena pergalė, užsivedimas ir motyvacija turėtų būti aukščiausiame taške.

AFC konferencijos finalas: „Baltimore Ravens” – „Kansas City Chiefs“

„Kansas City Chiefs“ ir Patrick Mahomes ir vėl eiliniame AFC konferencijos finale. Vienas geriausių „quarterback“ lygoje žaidžia šeštus metus ir tai jam bus šeštas AFC konferencijos finalas. Kol kas „Chiefs“ rezultatas 3-2, tačiau tai bus pirmas kartas, kai konferencijos finalas bus žaidžiamas išvykoje. Jau pusfinalis prieš „Bills“ buvo pirmosios, kai „Chiefs“ su P. Mahomes atkrintamųjų rungtynes žaidė išvykoje. Laimėti pavyko, tačiau lengva tikrai nebuvo.

Žvelgiant istoriškai, pagrindiniai ingredientai norint laimėti NFL atkrintamąsias – elitinis QB ir elitinė gynyba. Būtent tai „Ravens“ šį sezoną ir turi – tai vos ketvirta komanda nuo 1970 metų, kuri turi į pirmą komandą išrinktą „All Pro“ QB ir pirmą vietą gynyboje pagal praleidžiamus taškus. Prieš tai šios komandos buvo 1972 m. „Dolphins“, 1978 m. „Steelers“, 1996 m. „Packers“ – visos jos tais metais tapo NFL čempionais.

Praėjusią savaitę „Ravens“ žaidė pirmąsias šio sezono atkrintamųjų rungtynes ir prieš tai išvardinti punktai veikė nuostabiai. Lamar Jackson surengė istorinį pasirodymą – pats atliko du „touchdown“ ir tuo pačiu atliko du sėkmingus „touchdown“ perdavimus. Tuo tarpu „Ravens“ gynyba „Texans“ komandai leido surinkti vos 213 jardus, kas yra antras mažiausias Hiustono rezultatas šiame sezone.

Žinoma, nuvertinti nereikia ir čempionų. Kalbama, kad „Chiefs“ turi geriausią gynybą P. Mahomes eroje – jie yra antri pagal praleidžiamus taškus ir jardus, kuriuos surenka varžovai. Prieš tai per paskutinius penkis sezonus „Chiefs“ niekada neužimdavo aukštesnės nei septintos vietos pagal šiuos rodiklius.

Tai kur kas daugiau intrigos keliantis konferencijos finalas, kuris dar įvardijamas kaip tikruoju finalu. Didelė tikimybė, kad šios poros nugalėtoja triumfuos ir vasario mėnesį vyksiančiame „Super Bowl LVIII“.

NFL atkrintamosios: konferencijų pusfinaliai

Sausio 15 d. baigėsi pirmasis „Wild Card“ atkrintamųjų raundas, po kurio liko aštuonios komandos tęsiančios kovą dėl čempionų titulo. Kaip ir kiekvienais metais, staigmenos prasidėjo jau nuo pirmųjų rungtynių. Nors „Texans“ buvo neryškūs autsaideriai, net 45:14 iškovota pergalė prieš „Browns“ buvo didelė staigmena. Naujokui C.J. Stroud tai buvo pirmosios atkrintamųjų rungtynės karjeroje.

Čempionų titulą ginantys „Chiefs“ nesunkiai 26:7 įveikė „Dolphins“ komandą. Įdomu tai, kad šios rungtynės buvo ketvirtos šalčiausios istorijoje. Jos prasidėjo prie -4°C, tačiau dėl vėjo jutiminė temperatūra siekė net -20°C. Didžiausia pirmojo raundo staigmena įvyko Dalase, kur „Green Bay Packers“ net 48:32 įveikė „Cowboys“. Dalaso komanda namuose buvo laimėjusi net 16 rungtynių iš eilės, o „Packers“ tapo pirmąja komanda NFL istorijoje, kuri turėdama 7-ą reitingą iškovojo pergalę atkrintamosiose. Praėjusiais metais NFL finale žaidusi „Eagles“ net 9:32 nusileido autsaideriais laikytais „Tampa Bay Buccaneers“.

Intriguojančių rungtynių laukia ir konferencijų pusfinaliuose, kuriuose pamatysime ir dvi geriausias reguliaraus sezono komandas – „Baltimore Ravens“ bei „San Francisco 49ers”.

<h3> NFC konferencijos pusfinaliai </h3>

  • „Detroit Lions“ – „Tampa Bay Buccaneers“

Detroito komanda pirmajame raunde laimėję prieš „Rams“ nutraukė ilgus metus trukusį badą be pergalės atkrintamosiose namuose. Dabar „Lions“ turi šansą laimėti antras rungtynes namuose, ko nėra buvę nuo 1957 metų. Pirmose rungtynėse tarp žiūrovų buvo ir atlikėjas Eminem, kurio dainą po pergalės dainavo visas stadionas. Galima tikėtis, kad ir šiose rungtynėse vienas iš fanų bus garsus reperis.

Pirmose rungtynėse „Lions“ su favorito statusu susitvarkė gana sunkiai, kadangi rungtynes laimėjo vos vienu tašku – 24:23. Šiose rungtynėse „Lions“ laikomi dar didesniais favoritais nei prieš „Rams“, kadangi bus žaidžiama prieš teoriškai silpnesnę komandą, kuri pirmajame raunde pataikė staigmeną bei įveikė „Eagles“.

„Lions“ turi kur kas geresnį puolimą – šį sezoną komanda pagal jardus per ataką yra trečioje vietoje, pagal pelnomus taškus penkti, pagal jardus per perdavimą antri, o pagal nubėgtus jardus penkti. Šį sezoną komandos jau buvo susitikusios ir tada „Lions“ laimėjo 20-6. Vis tik, nuvertinti „Buccaneers“ nereikia – jie laimėjo paskutines 6 iš 7 rungtynių, komandoje yra ir čempioniškos patirties, kurie prisijungė, kai į komandą atvyko karjerą baigęs Tom Brady.

  • „San Francisco 49ers” – „Green Bay Packers“

„Green Bay Packers“ savo potencialą parodė dvikovoje prieš „Cowboys“. Ne veltui sezono pradžioje „Packers“ buvo išskiriami vieni iš favoritų. Po Aaron Rodgers traumos viskas pasikeitė, tačiau dabar 25-erių Jordan Love rodo puikų žaidimą, o debiutinėse rungtynėse atkrintamosiose prieš „Cowboys“ sužaidė kaip patyręs žaidėjas.

„Quarterback“ Brock Purdy praėjusiais metais turėjo puikią seriją atkrintamosiose, tačiau patyrė alkūnės traumą ir buvo priverstas baigti sezoną anksčiau laiko. Motyvacijos 24-erių „įžaidėjui“ tikrai netrūks, kuris rungtyniaudamas vos antrą sezoną lygoje jau buvo išrinktas į „Pro Bowl“.

„Packers“ padarė didelę paslaugą nugalėdami „Cowboys“, kadangi „49ers“ dabar konferencijoje išlieka pagrindiniai favoritai. Panašu, kad jiems kelias iki NFL finalo atviras ir svarbiausia, kad nebūtų patikėta pergale anksčiau laiko. Pažymėti galima ir tai, kad praėjusią savaitę nežaidė, o paskutinėse reguliaraus sezono rungtynėse ilsėjosi pagrindiniai žaidėjai, kas suteikė net trijų savaičių pertrauką.

AFC konferencijos pusfinaliai

  • „Buffalo Bills“ – „Kansas City Chiefs“

Tai neabejotinai daugiausiai intrigos konferencijų pusfinaliuose keliančios rungtynės. Dabartiniai NFL čempionai pirmose praėjusiame etape užtikrintai įveikė „Dolphins“, o pagrindinis kelias į pergalę buvo fantastinė gynyba. Būtent šios komandos gynyba išskiriama visą sezoną – nors yra gana jauna, ji vertinama geriau nei praėjusiais metais.

Įdomu tai, kad du kartus NFL čempionu tapęs Patrick Mahomes žais pirmas atkrintamųjų rungtynes išvykoje. Iki šiol visas rungtynes komanda žaisdavo namuose ir tik NFL finalas vykdavo neutraliame stadione. Galima sakyti, kad susitinka puolimas prieš gynybą. Praėjusiame raunde „Dolphins“ surinko tik 7 taškus, nors reguliariajame sezone tai buvo antra pagal rezultatyvumą komanda. Prie to galėjo prisidėti oro sąlygos, tačiau ir „Chiefs“ gynyba buvo aukščiausio lygio.

„Chiefs“ du kartus iš eilės atkrintamosiose įveikė „Bills“, 2021 m. tai padaryti pavyko po pratęsimo. Dabar namuose žaidžianti komanda turės galimybę atsirevanšuoti. Oro sąlygos neturėtų paveikti komandų žaidimo, kadangi tiek „Bills“, tiek „Chiefs“ pirmajame raunde žaidė šaltame ore.

  • „Baltimore Ravens“ – „Houston Texans“

Lamar Jackson, kuris yra vienas iš pagrindinių kandidatų tapti šių metų MVP, pirmą kartą sugrįžta į atkrintamąsias nuo 2020 metų. Praėjusį sezoną atkrintamosiose jo nebuvo dėl patirtos traumos. Kaip ir „49ers“, komanda į rungtynes ateis su trijų savaičių pertrauka, o būsimas varžovas – naujoko C.J. Stroud vedama „Texans“ ekipa.

Ryškia favorite laikoma „Ravens“, kuri gali laimėti tiek dėl geros gynybos, tiek dėl gero puolimo. Tai ypač subalansuota komanda, kuri ne veltui išskiriama kaip viena iš pagrindinių pretendenčių laimėti čempionų titulą. L. Jackson puolime turi Zay Flowers ir Odell Beckham Jr., aplink kuriuos sukasi daugybę atakų.

C.J. Stroud pirmose karjeros atkrintamosiose rungtynėse pasirodė nuostabiai. Įveikta buvo „Browns“ komanda, kuri yra vienintelė turėjusi geresnę gynybą nei „Ravens“. Galima neabejoti, kad C.J. Stroud ateityje bus ryški žvaigždė, tačiau dabar Lamar Jackson ir visa „Ravens“ komanda atrodo labiau pasiruošusi žygiui link čempionų titulo.

NFL atkrintamosios: pirmas raundas – „Wild Card“

AFC konferenciją laimėjo „Baltimore Ravens“ komanda, kuri iškovojo 13 pergalių bei patyrė 4 pralaimėjimus ir gana užtikrintai žengė į atkrintamąsias, kas leidžia praleisti „Wild Card“ raundą bei pailsėti prieš konferencijos pusfinalius. NFC konferencijoje triumfavo „San Francisco 49ers” – reguliariajame sezone iškovojo 12 pergalių ir patyrė 5 pralaimėjimus. Su tokiu pačiu rezultatu į atkrintamąsias ateina ir Dalaso „Cowboys“ bei Detroito „Lions“. Įdomu tai, kad per daugiau nei 20 metų, tai vos antras kartas, kai pavyko konferenciją laimėti su penkiais pralaimėjimais.

Jau pirmajame atkrintamųjų raunde intrigos trūkti neturėtų. NFL atkrintamosios išsiskiria tuo, kad nuo čempionų titulo komandas, kurios kovas pradeda „Wild Card“ raunde, skiria vos keturios pergalės. Vienas pralaimėjimas ir sezonas baigtas.

NFC konferencija

• „Tampa Bay Buccaneers“ – „Philadelphia Eagles“

Praeitų metų finalininkai „Eagles“ yra laikomi poros favoritais, tačiau problemų prieš atkrintamąsias tikrai yra. Pirmiausia, Filadelfijos komanda turi daug problemų gynyboje – pagal praleistus „Touchdown“ jie buvo antri blogiausi lygoje – iš viso praleido 35, tuo tarpu „Texans“ praleido vos 17 „Touchdown“. Puolimo skaičiai irgi nėra patys geriausi, o visa tai ir stumia „Eagles“ iš favoritų rato, kalbant apie komandas, kurios gali triumfuoti šiais metais.

Praėjusį sekmadienį, kai „Eagles“ turėjo šansų laimėti „NFC East“ divizioną, traumas patyrė Jalen Hurts ir A. J. Brown. Abu žaidėjai turėtų žaisti prieš „Buccaneers“, tačiau geriausioje formoje nebus nei žaidėjai, nei pati komanda. Vis tik, net ir su visomis šiomis problemomis, „Eagles“ žaisdami išvykoje turėtų įveikti „Tampa Bay Buccaneers“ komandą, kuri irgi turi problemų gynyboje, o taip pat nusileidžia ir talento lygiu.

• „Dallas Cowboys“ – „Green Bay Packers“

Sezono pradžioje „Green Bay Packers“ buvo laikomi vienais iš NFL favoritų, tačiau traumą patyrė Aaron Rodgers ir viskas greitai pasikeitė. Įdomu tai, kad nuo 2020 m. „Cowboys“ treniruoja Mike McCarthy, kuris anksčiau treniravo būtent „Packers“ ekipą. Tai šiek tiek pridės įdomumo, tačiau tikrai ne viskas suksis aplink vyr. trenerį M. McCarthy.

Panašu, kad A. Rodgers pakeitęs Jordan Love bus naujasis ateities komandos „quarterback“. 25-erių metų žaidėjas neturi atkrintamųjų patirties, o būsimas varžovas apšilimui tikrai nėra pats tinkamiausias. Dalaso komanda šį sezoną namuose laimėjo visas aštuonerias rungtynes ir dėl to šioje poroje laukiama mažiausiai intrigos. Dviženklė taškų persvara čia nebūtų staigmena – „Cowboys“ tikslas yra kur kas daugiau nei pusfinalis, o ir komandos forma žengiant į atkrintamąsias yra tikrai solidi.

• „Detroit Lions“ – „Los Angeles Rams“

Žvelgiant iš dramos pusės – tai pačios įdomiausios rungtynės. Matthew Stafford sugrįžta į Detroitą žaisti prieš „Lions“ pirmą kartą nuo tada, kai Detroito komanda jį iškeitė į „Rams“. Nereikia pamiršti ir Jared Goff, kuris dabar atstovauja „Rams“ ir dalyvavo M. Stafford mainuose. Įdomu tai, kad M. Stafford Detroite praleidęs 12 metų atkrintamosiose pirmą kartą atkrintamųjų rungtynes šiame stadione žais būdamas jau kitoje ekipoje.

Be dramos už aikštės ribų, intrigos neturėtų trūkti ir pačiose rungtynėse. Tai viena iš įdomiausių pirmojo raundo porų, kur neryškia favorite laikoma namuose žaidžianti Detroito „Lions“ komanda.

AFC konferencija

• „Houston Texans“ – „Cleveland Browns“

Kad „Browns“ pateko į atkrintamąsias nieko keisto – jiems čia vieta buvo matoma dar sezono pradžioje, tačiau reikia pabrėžti tai, kad reguliariajame sezone nebuvo viskas taip paprasta. Komanda išbandė net penkis skirtingus „quarterbacks“, o šiose rungtynėse žais su Joe Flacco. „Texans“ komandai atkrintamosios prasidėjo savaite anksčiau – jiems buvo būtina įveikti „Colts“ komandą, kitu atveju į atkrintamąsias galėjo nepatekti.

Daug dėmesio šioje dvikovoje skiriama treneriams Kevin Stefanski ir DeMeco Ryans, kurie yra tarp kandidatų būti išrinkti ir metų treneriais. Neabejojama, kad prieš šią dvikovą abu strategai paruoš staigmenų. „Browns“ yra laikomi neryškiais poros favoritais ir jeigu jiems pavyks pasinaudoti prasta „Texans“ gynyba prieš žaidėjus gaudančius pasus, Klivlendas turėtų žengti į pusfinalį.

• „Buffalo Bills“ – „Pittsburgh Steelers“

Šioje poroje turėtume sulaukti mažiausiai intrigos, o ir papildomo prieskonio nėra. Pritempti galima nebent tai, kad abiejų komandų vyriausi treneriai ėjo į tą patį „William & Mary“ universitetą, kur kartu mokėsi vienerius metus. Didžiausia „Steelers“ stripybė gynyba, tačiau rungtynėse tikėtina, kad nebus geriausio žaidėjo J.J. Watt, kuris sekmadienį patyrė traumą. Be šio žaidėjo gynyba stipriai susilpnėja, o tai atveria „Bills“ komandai galimybę nesunkiai žengti į pusfinalį.

• „Kansas City Chiefs“ – „Miami Dolphins“

Praėjusių metų čempionai į atkrintamąsias ateina su papildomu poilsiu, kadangi paskutinės reguliaraus sezono rungtynės jau nieko nelėmė ir pagrindiniai žaidėjai gavo papildomo poilsio. Akivaizdu, kad visų akys čia bus į Patrick Mahomes, Travis Kelce ir Fernando Pacheco. Galima neabejoti, kad vyriausias treneris Andy Reid bus puikiai paruošęs komandą. Nuo tada, kai P. Mahomes tapo pagrindiniu komandos „quarterback“ 2018 metais, „Chiefs“ žaidė penkiuose konferencijos finaluose iš eilės. Prie visa to – panašu, kad „Chiefs“ šiuo metu turi geriausią gynybą per visus šiuos metus.

Vienas geriausių „Dolphins“ komandos žaidėjų Tyreek Hill sugrįžta į gerai pažįstamą stadioną – čia jis praleido pirmus penkis karjeros metus. Bus įdomu kaip Majamio komandą veiks oro sąlygos, kadangi sekmadienį gali atšalti net iki -10 – 13°C, kas yra itin nepalanku greitiems „Dolphins“ žaidėjams, kurie namuose pratę žaisti kur kas malonesnėje temperatūroje.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *