„Olimpia“ – „Žalgiris“
Krepšinis

Rungtynių „Olimpia“ – „Žalgiris“ 2024-10-17 prognozė ir rezultatų apžvalga

Antradienį Eurolygoje vienu metu galėjome stebėti net aštuonerias rungtynes, o vienos iš jų buvo tarp „Virtus“ ir „Žalgirio“. Lietuvos ekipai pavyko dvigubą savaitę atsidaryti pergalingai, bet džiaugtis ilgai nėra kada, kadangi jau rytoj, ketvirtadienį, 21:30 val. Milane laukia susitikimas prieš „Olimpia“. Kaip ir prieš „Virtus“, taip ir prieš „Olimpia“, žalgiriečiai laimėjo paskutinius keturis kartus, ar pavyks įveikti ir penktą kartą?

Nors „Žalgiris“ abi dvigubos savaitės rungtynes žaidžia išvykoje, galima sakyti, kad klubas yra geresnėje situacijoje nei šeimininkai. „Žalgiriui“ po rungtynių Bolonijoje laukia neilga kelionė į Milaną, tuo tarpu „Olimpia“ krepšininkai antradienį žaidė Pirėjuje ir jiems laukia kelionė namie. Prie to paties – „Žalgiris“ Bolonijoje džiaugėsi pergale, o „Olimpia“ 68:89 nusileido Pirėjo „Olympiacos“.

„Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradėjo dvejomis pergalėmis ir vienu pralaimėjimu. Milanas – dvejais pralaimėjimais ir viena pergale. Šios rungtynės rezultatą gali išlyginti arba leisti „Žalgiriui“ bent trumpam įsitvirtinti Eurolygos lentelės viršuje – kol kas vos dvi komandos nėra patyrusios pralaimėjimo: „AS Monaco“, kuri dar žais prieš „FC Barcelona“ bei kiek netikėtai Stambule „Fenerbahce“ įveikusi „Crvena Zvezda“.

„Olimpia“ vs „Žalgiris“ – ar iš Italijos pavyks grįžti su dvejomis pergalėmis?

Paskutinius dvejus metus „Žalgiris“ prieš italų ekipas renka pergales. Prieš tai rezultatas buvo 8:0, po vakar jis tapo 9:0, o ketvirtadienį yra galimybė laimėti dešimtą kartą iš eilės. Dviguba savaitė Italijoje nėra naujiena, sėkminga dviguba savaitė Italijoje – taip pat. Prieš „Virtus“ pergalė buvo išvargta rezultatu 71:68, nebūtų nieko keisto, jeigu tokiu pačiu stiliumi būtų laimėta ir prieš Milano žvaigždyną.

Panašu, kad nesvarbu, kokie žaidėjai būtų Milane, kol komandą treniruoja Ettore Messina, čia bus labai didelių problemų. Sunku patikėti, kaip turint tokius žaidėjus kaip Zach LeDay, Shavon Shields ir Nikola Mirotič, galima taip nefunkcionuoti. Galima sakyti, kad tarp puolėjų ir gynėjų per didelis atotrūkis, tačiau Neno Dimitrijevič, Leandro Bolmaro, Armoni Brooks, Fabien Causeur nėra žemo lygio žaidėjai.

„Olimpia“ pirmose Eurolygos rungtynėse prieš „AS Monaco“ atrodė tragiškai, vienu metu pralaiminėjo net 22 taškų skirtumu – 66:44. Antrose rungtynėse šiaip ne taip pavyko išsitraukti pergalę prieš „Paris Basketball“ – 79:74. Nors ketvirtajame kėlinyje pralaiminėjo 63:71. Antradienį Pirėjuje ir vėl nebuvo šansų – 68:89.

Šiuo metu komandoje traumuotas Josh Nebo, David McCormack nepritampa Eurolygoje ir tai palieka Milaną su didelėmis problemomis priekinėje linijoje. Jeigu „Olympiacos“ tai puikiai išnaudojo, tai klausimas, kaip tai seksis daryti „Žalgiriui“, kadangi Andrea Trinchieri schemose viskas pastatyta ant gynėjų. Visgi, atakuoti Nikola Mirotič bei Zach LeDay bus kur kas paprasčiau, žinant, kad krepšio nesaugos Josh Nebo. Galima tikėtis sėkmingo žaidimo iš Igno Brazdeikio, kuris didžiąją dalį taškų renka po prasiveržimų.

„Žalgirio“ tvarkaraštis Eurolygoje leidžia galvoti apie sėkmingą sezono pradžią. Ypač po pergalės prieš „Virtus“, galima tikėtis, kad po devynerių pirmų rungtynių, „Žalgiris“ turės teigiamą pergalių/pralaimėjimų balansą. Sugrįžus iš Milano, lauks trijų rungtynių serija namuose – „Maccabi“, „Crvena Zvezda“, „AS Monaco“. Tuo tarpu Milanui nebus kada atsikvėpti – jau kitą savaitę rungtynės prieš „Anadolu Efes“, tuomet išvykoje lauks „Baskonia“ ir namuose rungtynėse prieš „Virtus“ bei Madrido „Real“.

Rungtynių prognozė

Andrea Trinchieri vasarą rinko tokią sudėtį, kuri galėtų greitai bėgti ir rinkti daug taškų. Kol kas Eurolygoje šio žaidimo nematome, bet svarbiausia, kad pavyksta rinkti pergales. Visų trijų mačų rezultatai beveik identiški – 74:67 prieš „FC Barcelona“, 68:74 prieš „Olympiacos“ 71:68 prieš „Virtus“. Su Milanu rungtynės dažniausiai būna klampios ir nerezultatyvios, todėl nereikėtų tikėtis nieko kito, kaip tik dar vieno anti-krepšinio. Prieš dvejus metus „Žalgiris“ Milane laimėjo 66:61, praėjusiais metais 83:70.

„Olimpia“ žaisdami be Josh Nebo turi problemų gynyboje, kas gali leisti užpulti kiek lengviau, tačiau tai nekeičia fakto, kad matysime ilgas atakas, daug žaidimo vienas prieš vieną. Būtent toks Milano puolimas neleidžia rungtynėms pagauti greitesnio tempo. Žiūrint mažus į „Žalgirio“ skaičius puolime, prie to daugiausiai prisideda netaiklūs tritaškiai, o paskutinėse dvejose rungtynėse ir netaiklios baudos. Be ryškiausių žvaigždžių, Milane yra ir darbininkų, kurie apsunkins gyvenimą „Žalgirio“ žaidėjams – Stefano Tonut, Giampaolo Ricci. Solidžiai gintis gali ir Shavon Shields.

Matant, kad Milano „Olimpia“ net prieš „Paris Basketball“ namuose nepasiekė 80 taškų ribos, sunku įsivaizduoti, kad tai padarys prieš „Žalgirį“. Ketvirtadienio rungtynėse galima tikėtis pergalės kaip ir prieš „Virtus“, tačiau kur kas daugiau šansų, kad rungtynės bus nerezultatyvios. Milanas yra ta komanda, prieš kurią turėtų prasitęsti serija, kai nei viena iš komandų neperžengia 75 taškų ribos, ko dar nebuvo „Žalgirio“ pirmose trejose rungtynėse.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *