„Žalgiris“ – „Barcelona“
Krepšinis

„Žalgiris“ – „FC Barcelona“: Ar katalonai kris Kaune trečią kartą iš eilės?

Dvigubą Eurolygos savaitę tiek „Žalgiris“, tiek „FC Barcelona“ pradėjo pralaimėjimais. Jeigu žalgiriečių pralaimėjimas Stambule nebuvo didelė staigmena, tai „Barcos“ pralaimėjimas Berlyne buvo tikrai netikėtas. Į Kauną katalonai atvyksta ne pačios geriausios formos – penki pralaimėjimai per paskutines septynias rungtynes, iš kurių trys pralaimėjimai Eurolygoje. Įdomu tai, kad Kaune „FC Barcelona“ pralaimėjo paskutines dvejas reguliaraus sezono rungtynes – „Žalgiris“ turi puikų šansą šią seriją pratęsti. „Žalgiris“ – „Barcelona“ jau šį penktadienį 20:00 val.

Žalgiriečiai trečiadienio rungtynėse prieš „Fenerbahce“ parodė visai kitokį savo veidą. Tris kėlinius kontroliavę rungtynių eigą, galiausiai pralaimėjo tik paskutinėmis minutėmis. Tačiau, galima pasidžiaugti, kad nuo pat rungtynių pradžios buvo žengta kovoti ir nepralaimėti anksčiau laiko. Namuose šį sezoną „Fenerbahce“ dar nebuvo pralaimėjusi ir tai buvo jiems vienos iš sunkiausių rungtynių. Po puikių rungtynių prieš „Wolves“ ir geros kovos prieš „Fenerbahce“, galima rasti nemažai optimizmo prieš artėjančias dvejas Eurolygos rungtynes Kaune.

Kauno „Žalgiris“ – 5 pergalės ir 10 pralaimėjimų

„Žalgirio“ nesėkmės Eurolygoje ir toliau tęsiasi – devyni pralaimėjimai per vienuolika rungtynių. Per šią atkarpą trimis taškais nusileista „Asvel“, po pratęsimo ir keturiais taškais pralaimėta prieš „Anadolu Efes“, dvejais taškais nusileista „Panathinaikos“, dvejais taškais pralaimėta prieš „Alba“, keturiais taškais nusileista „AS Monaco“, o dabar ir dviem taškais pralaimėta prieš „Fenerbahce“. Sėkmės rungtynių pabaigose trūksta, tačiau vaizdas aikštėje lyginant su paskutinėmis rungtynėmis prieš „Partizan“ buvo visai kitoks.

Galima kalbėti, kad „Žalgiris“ pralaimėjo prieš „Fenerbahce“, tačiau žvelgiant į pačias rungtynes, jos buvo tikrai labai solidžios. Per pirmą pusę įmesti 48 taškai, atlikta 20 rezultatyvių perdavimų, pataikyti 9/21 tritaškiai (42,9%). Atrodo, kad buvo padaryta viskas, kas įmanoma, tačiau šiaip ne taip „Fenerbahce“ vis tiek išsitraukė. Stambule puikiai atrodė didysis trejetas – Keenan Evans, Rolands Šmits ir Laurynas Birutis. Jie pelnė 19, 16 ir 14 taškų.

Nors ir žaidė nedaug, bet gana solidžiai atrodė naujokai. Austin Hollins per 17 min. pelnė 7 taškus, o Edmond Sumner per 13 min. pridėjo 6. Džiugina A. Hollins, kuris tiek laiko praleidęs be krepšinio neatrodo labai nuo jo nutolęs. Rungtynės prieš „FC Barcelona“ jam potencialiai gali atnešti naują kontraktą, kadangi trumpalaikė sutartis su „Žalgiriu“ artėja prie pabaigos.

Barselonos „FC Barcelona“ – 10 pergalių ir 5 pralaimėjimai

Barselonos „FC Barcelona“ 2023-24 m. Eurolygos sezoną pradėjo nuostabiai, tačiau paskutiniu metu yra įkritusi į nemažą duobę. Penki pralaimėjimai per septynerias rungtynes – nusileista „Virtus“, „Basket Zaragoza“, „Manresa“, „EA7 Emporio Armani“ ir „Alba“. Komandos sudėtyje problemų beveik nėra, žaidžia visi pagrindiniai krepšininkai, nors prieš tai buvo susidurta su kelių žaidėjų traumomis.

Akivaizdu, kad talento sudėtyje netrūksta, tačiau ši atkarpa bus puikus išbandymas vyriausiam treneriui Roger Grimau. Sezono pradžioje, kai viskas sekėsi, treneris daug dėmesio nesusilaukdavo, tačiau dabar ir pasimatys, ar ispanui pavyks suvaldyti komandą sunkiuoju laikotarpiu.

Šį sezoną „FC Barcelona“ komandoje keturi žaidėjai per rungtynes renka dviženklį naudingumo balų skaičių – Jan Vesely, Tomas Satoransky, Willy Hernangomez ir Nicolas Laprovittola. Gana solidžiai atrodo ir iš NBA atvykęs Jabari Parker – per 19 min. renka po 9,1 taško ir tiek pat naudingumo balų.

„Žalgiris“ – „Barcelona“: rungtynių prognozė

Akivaizdu, kad talentu sudėtyje „Barca“ lenkia žalgiriečius, tačiau penktadienį pamatysime, ar sugrįžęs noras kovoti ir stengtis kiekviename centimetre nebuvo Stambule tik atsitiktinumas. Prieš tokias talentingas komandas galima laimėti tik labiau norint – paskutinius dvejus metus „Žalgiris“ – „Barcelona“ reguliariajame sezone švęsdavo pergales. Didžioji dalis komandos žino, ką reiškia žaisti prieš „Žalgirį“, kadangi praėjusiais metais klubai susitiko ir Eurolygos TOP 8, bet ar tai pridės daugiau pasitikėjimo, pamatysime penktadienį.

Nors imtis dar nėra didelė, tačiau „Žalgiris“ nuo rungtynių prieš „Wolves“ atrodo kur kas geriau nei praėjusiomis savaitėmis. Galbūt, į naudą išėjo pasibaigusi Kazio Maksvyčio drama. Treniruotis sugrįžo Brady Manek ir Lukas Lekavičius, galima tikėtis, kad greitu metu žaidėjai pasirodys ir aikštėje. Visa tai signalizuoja „Žalgirio“ komandos kilimą ir bandymą išgelbėti sezoną Eurolygoje.

Tuo tarpu „FC Barcelona“ krenta į duobę ir nėra aišku, kada nuo jos atsispirs. Išvykoje nuo spalio mėnesio pabaigos rezultatai tragiški. Per devynerias rungtynes laimėta vos du kartus – prieš „Breogan“ ACB lygoje ir vos dvejais taškais prieš „Maccabi“. Pralaimėjimai patiriami tiek Ispanijos čempionate, tiek ir Eurolygoje.

Atsižvelgiant į susidariusią komandų situaciją, nebūtų didelė staigmena, jeigu „Žalgiris“ trečią kartą iš eilės reguliariajame sezone įveiktų svečius iš Barselonos. Taip, „FC Barcelona“ turėjo viena diena daugiau poilsio, tačiau tai dar vienos rungtynės išvykoje, o po pralaimėjimo prieš „Alba“ galimas ir šioks toks psichologinis palūžimas.

Related Posts

1 thoughts on “„Žalgiris“ – „FC Barcelona“: Ar katalonai kris Kaune trečią kartą iš eilės?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *