UEFA Europos lygos pusfinaliai statymai 7bet
Futbolas

UEFA Europos lygos pusfinaliai 2021-22 – apžvalga ir prognozės

Šis Europos lygos sezonas dar kartą patvirtino, kodėl futbolas yra populiariausia sporto šaka visame pasaulyje. Intriga iki paskutinės minutės bei staigmenos visuose atkrintamųjų etapuose lydėjo šių metų Europos lygos sezoną. Po UEFA Čempionų lygos grupių etapo į Europos lygą persikėlė tokios komandos kaip Dortmundo „Borussia“, Barselonos „FC Barcelona“, Sevilijos „FC Sevilla“. Tačiau nei vienos šios komandos nebėra net tarp keturių stipriausių – „Rangers FC“ išmetė „Borussia“, „Eintracht“ Barselonos klubą, o „West Ham United“ daugkartinius Europos lygos čempionus – „FC Sevilla“. Ne mažiau staigmenų pateiks ir UEFA Europos lygos pusfinaliai.

Balandžio 28 dieną prasidedantys UEFA Europos lygos pusfinaliai pateiks „RB Leipzig“ ir „Rangers FC“ bei „West Ham United“ ir „Eintracht“ dvikovas. Šiuo metu favoritu laimėti visą turnyrą yra laikomas „RB Leipzig“ klubas, kuris ketvirtfinalyje nugalėjo „Atalanta“ komandą.

UEFA Europos lygos pusfinaliai: tvarkaraštis

„RB Leipzig“ – „Rangers FC“

  • Balandžio 28 22:00 val. pirmosios rungtynės Leipcige.
  • Gegužės 5 22:00 val. antrosios rungtynės Glasge.

„West Ham United“ – „Eintracht“

  • Balandžio 28 22:00 val. pirmosios rungtynės Londone.
  • Gegužės 5 22:00 val. antrosios rungtynės Frankfurte.

Leipcigo „RB Leipzig“ – Glasgo „Rangers FC“

Glasgo „Rangers FC“ pateikė vieną iš didžiausių staigmenų, kai sutriuškino Dortmundo „Borusia“ komanda, tačiau aštuntfinalis ir ketvirtfinalis parodė, kad komanda nėra pasiruošusi sustoti. Pirmas rungtynes pralaimėję „FC Braga“ komandai, namuose sužaidė puikias rungtynes ir pratęsė savo pasirodymą Europos turnyre. „RB Leipzig“ bus daug stipresnis varžovas nei buvo „Crvena Zvezda“ ir „FC Braga“, todėl bus labai įdomu pamatyti, kaip Škotijos komanda atrodys šioje serijoje.

„RB Leipzig“ ketvirtfinalio serijoje prieš „FC Atalanta“ abejose rungtynėse atrodė geriau. Namuose komandai nepavyko laimėti ir rungtynės baigėsi 1-1, tačiau išvykoje rungtynės buvo laimėtos 2-0. Šiuo metu ketvirtoje vietoje Vokietijoje esanti komanda turi geras galimybes ir kitą sezoną varžytis UEFA Čempionų lygoje, todėl į šį turnyrą gali žiūrėti be jokio spaudimo ir tiesiog siekti pirmojo titulo Europoje. 2009 metais įkurtas klubas Europos turnyruose žaidžia vos penktą sezoną ir yra labai arti pirmojo titulo.

„Rangers FC“ demonstruoja itin didelį rezultatyvumą – prieš „Borussia“ pavyko įmušti net 6 įvarčius, prieš „Crvena Zvezda“ keturis, o atsakomosiose rungtynėse prieš „FC Braga“ pelnyti trys įvarčiai. „RB Leipzig“ prieš „Atalanta“ pademonstravo gerą gynybą ir Škotijos klubui pramušti vokiečius lengva tikrai nebus. Atsakomosios serijos rungtynės bus žaidžiamos Glasge, kur vietos komanda šį sezoną atrodo puikiai. Turnyrinėje lentelėje komanda 6 taškais nusileidžia „Celtic“ klubui, tačiau vietą kito sezono UEFA Čempionų lygos atrankoje jau yra užsitikrinę. Vis tik, Europos titulas suteiktų istorinį šansą sugrįžti į stipriausią klubinį Europos futbolo turnyrą.

Prognozė

Turint omenyje, kaip gerai „Rangers FC“ atrodo namuose, „RB Leipzig“ privalo po pirmų rungtynių turėti bent vieno įvarčio pranašumą, kitu atveju patekti į finalą bus labai sunku. Jeigu vokiečiams namuose pavyks iškovoti pergalę, tuomet turėtų pavykti išsaugoti teigiamą rezultatą. Jeigu pirmųjų rungtynių vokiečiams laimėti nepavyks, galime išvysti dar vieną staigmeną ir finale matyti Škotijos klubą.

Londono „West Ham United“ – Frankfurto „Eintracht“

Londono komanda tęsia puikų žygį Europos lygoje ir siekia iškovoti istorinę pergalę klubo istorijoje. Paskutinį kartą „West Ham United“ titulą Europoje laimėjo 1999 metais, kai tapo „UEFA Intertoto Cup“ čempionais. Aštuntfinalyje nugalėję vienus iš turnyro favoritus „FC Sevilla“, ketvirtfinalyje atsakomosiose rungtynėse net 3-0 nugalėjo Liono „Olympique“ komandą ir dėjo didelį žingsnį link finalo. „West Ham United“ turėjo pasidžiaugti tuo, kad kitame ketvirtfinalyje seriją laimėjo Frankfurto „Eintracht“ klubas. Komandos nuvertinti tikrai nereikia, tačiau prieš tokią komandą varžytis turėtų būti lengviau nei „FC Barcelona“.

„West Ham United“ Anglijos „Premier“ lygoje šiuo metu užima 6-ą vietą ir galimybių varžytis kitą sezoną Europos turnyruose nėra daug. Dėl to, pergalė Europos lygoje leistų komandai kitą sezoną varžytis su stipriausiais Europos futbolo klubais ir tuo pačiu dar labiau padidinti klubo investicijas. Tai be jokių abejonių istorinis šansas komandai ir juo pasinaudoti Londono klubas tiesiog privalo.

Vokietijos komanda ketvirtfinalyje pateikė didžiausią staigmeną, kai rungtynes Ispanijoje pradėjo net 3-0 ir tik per pridėtą laiką praleido du įvarčius. Visas rungtynes labai gerai atrodę „Eintracht“ futbolininkai nusipelnė žaisti pusfinalyje. Šiuo metu Vokietijos lygoje komanda užima vos 9-ą vietą ir šansų iškovoti vietą kito sezono Europos turnyruose beveik nėra. Vienintelis kelias – laimėti Europos lygą. Komanda ne tik gautų šansą varžytis Europos turnyre, bet patektų iš karto į Čempionų lygą.

UEFA Europos lygos taurę „Eintracht“ futbolininkai buvo laimėję 1979-80 m. sezone ir tai buvo paskutinis titulas Europoje. Panašiai kaip ir kitos likusios 3 komandos, Frankfurto komanda turi istorinę galimybę. Jeigu prieš „FC Barcelona“ psichologinio spaudimo nebuvo ir kaip tik norėjosi parodyti savo pranašumą prieš daug garsesnį klubą, tai prieš „West Ham United“ kova bus visai kitokia.

Autorius: Žilvinas Vaščiūnas

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *