„Žalgiris“ – „Virtus“
Krepšinis

Rungtynių „Žalgiris“ – „Virtus“ 2024-03-19 prognozė ir rezultatų apžvalga

„Žalgiris“ po pertraukos Eurolygoje patyrė trečią pralaimėjimą iš eilės ir kalbų dėl vietos įkrintamosiose jau beveik nebelieka. Ir taip šansų patekti daug nebuvo, tačiau pergalinga serija prieš tokias komandas kaip „Fenerbahce“, „Anadolu Efes“, „Panathinaikos“ ir „Crvena Zvezda“, suteikė optimizmo lemiamam šturmui po Eurolygos pertraukos. Praėjusią savaitę pralaimėjimas Miunchene buvo itin skaudus, kadangi dėl traumos rungtynių nebaigė latvis Rolands Šmits.

Panašu, kad šis tarpas, per kurį buvo žaidžiamos atrankos į Europos krepšinio čempionatą 2025 m. rungtynės, išmušė iš vėžių „Žalgirio“ žaidimą, o tuo pačiu blėsta ir naujo trenerio efektas. Per paskutines trejas rungtynes žalgiriečiai įmetė 76, 76 ir 58 taškus. Problemų puolime atsiranda vis daugiau, o žaisti darosi vis sunkiau – visiems trims varžovams rungtynės buvo labai svarbios.

Ši savaitė Eurolygoje bus dviguba. Į Kauną atvažiuoja „Virtus“ ir „Baskonia“. Abi komandos Eurolygos turnyrinėje lentelėje yra aukščiau ir abejoms labai reikia pergalių kovai dėl vietos atkrintamosiose ar įkrintamosiose. „Žalgiriui“ trauktis nebėra kur, belieka garbingai užbaigti sezoną.

„Žalgiris“ – „Virtus“ – ar pavyks sugrįžti į pergalių kelią?

„Žalgirio“ Eurolygos tvarkaraštis lėmė tai, kad ketverios iš penkerių rungtynių bus žaidžiamos namuose. Gaila, kad šansų patekti į įkrintamąsias nebelieka, kas iš karto sumažina azartą prieš artėjančią seriją. Vis tik, tai puiki proga metus užbaigti aukštai pakelta galva. Prieš dvigubą savaitę žalgiriečiai sekmadienį nesunkiai susitvarkė su „Pieno Žvaigždėmis“, poilsio gavo Keenanas Evansas ir Edgaras Ulanovas, o dėl patirtos traumos Vokietijoje nežaidė ir R. Šmits.

„Virtus“ į Kauną atvyksta ne pačioje geriausioje formoje. Keturi pralaimėjimai per paskutines penkerias rungtynes. Eurolygoje nusileista prieš „Olympiacos“ ir „Real“, o ir vietiniame čempionate patirti pralaimėjimai prieš „Sassari“ ir „Pesaro“. Šiuo metu Italijos klubas Eurolygoje užima septintą vietą ir turi tik viena pergale mažiau nei ketvirtoje vietoje esanti „Panathinaikos“ komanda, tačiau būtent „Virtus“ iš pirmo septyneto komandų atrodo turinti prasčiausią formą.

Panašu, kad „Virtus“ reikia siekti išsaugoti bent jau septintą vietą, kas įkrintamosiose suteiktų dvejas rungtynes namuose kovai dėl vietos atkrintamosiose. Tvarkaraštis italų nėra pavydėtinas – išvykoje prieš „Žalgirį“ ir „Crvena Zvezda“, namuose prieš „Panathinaikos“, išvyka prieš „EA7 Emporio Armani“ ir namuose prieš „Baskonia“. Nors vietą įkrintamosiose „Virtus“ jau beveik turi, dar keli pralaimėjimai gali atimti namų aikštės pranašumą, kas būtų didelis praradimas komandai, kuri šį sezoną Bolonijoje pralaimėjo vos tris kartus.

Kalbant apie pačią „Virtus“ komandą, tai be jokių abejonių taip ir lieka viena iš maloniausių staigmenų Eurolygoje. Sudėtis tikrai nėra kažkuo labai išsiskirianti, tačiau ilgą laiką buvo viena iš TOP 4 komandų, o dabar kovoja dėl vietos atkrintamosiose. Prie solidaus rezultato prisideda geras žaidimas namuose, tačiau išvykoje „Virtus“ stringa – 5 pergalės ir 9 pralaimėjimai, kas yra gera žinia žalgiriečiams prieš antradienio susitikimą Kaune.

Kol kas nėra aiški Rolands Šmits situacija, tačiau matant, kad aikštelę Miunchene paliko tik su komandos draugų pagalba, yra tikimybė, kad prieš „Virtus“ nežais. Italai daug problemų su traumomis neturi, tačiau praėjusią savaitę nežaidė Daniel Hackett, kuris praleido rungtynes ir vietiniame čempionate.

Rungtynių prognozė

„Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradėjo įspūdinga pergale išvykoje prieš „Virtus“. Ilgą laiką tai buvo vienintelis italų pralaimėjimas namuose. Vis tik, jeigu žalgiriečių forma po tokių rungtynių greitai krito, tai italai kaip tik pradėjo žaisti vis geriau ir geriau. Šiuo metu komandų situacijos skirtingos – žalgiriečiams laimėjus visas likusias penkerias rungtynes, vis tiek nepavyktų pavyti „Virtus“ pagal pergalių skaičių. Dėl skirtingų situacijų turnyrinėje lentelėje, tikėtina, kad ir motyvaciją aikštėje matysime ne vienodo lygio.

Kauno komanda namuose tikrai neblizga – 6 pergalės ir 7 pralaimėjimai. Nors prie Andrea Trinchieri situacija keitėsi, tačiau paskutinis pralaimėjimas Kaune buvo ypač skaudus – 19 taškų skirtumu prieš „Olympiacos“. Vis tik, „Virtus“ demonstruoja prastesnę formą nei graikai, o ir žaidžia išvykoje blogiau nei namuose. Nors „Virtus“ pergalė labai svarbi, tai tikrai negarantuoja jiems laimėjimo. „Žalgiris“ namuose turėtų žaisti nusiėmęs įtampą ir spaudimą nuo pečių, o fanų užnugaris gali būti tai, kas padės sužadinti komandą paskutinei sezono atkarpai.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį prieš artėjančias rungtynes, tai į komandų puolimą. Jeigu „Žalgirio“ skaičius jau trumpai aptarėme, tai „Virtus“ išvykose meta ne ką daugiau. 69 prieš „Olympiacos“, 57 prieš „FC Barcelona“, 75 prieš „Fenerbahce“, 63 prieš „Asvel“, 75 prieš „Anadolu Efes“, 78 prieš „Maccabi“. Nuo sausio vidurio tik vieną kartą išvykoje įmetė daugiau nei 80 – prieš „Partizan“. Matant tokius skaičius puolime ir žinant rungtynių svarbą, galima tikėtis dar vienų nerezultatyvių rungtynių.

„Žalgiris“ – „Virtus“ rungtynių rezultatas 96:81

Rungtynių pradžia žalgiriečiams nebuvo lengva – niekaip nesisekė apsiginti ir per pirmą pusę praleido net 47 taškus bei po dviejų kėlinių turėjo 6 taškų deficitą. Vaizdas pasikeitė nuo trečiojo kėlinio, kurį „Žalgiris“ laimėjo 25:14. Iš viso antra pusė laimėta net 53:32. „Virtus“ nelabai gynėsi ir pirmuose dvejuose kėliniuose, bet antroje pusėje iš viso nieko negalėjo padaryti.

„Žalgiris“ žaidė be Rolands Šmits, kuris priverstas praleisti šiek tiek laiko dėl traumos, tačiau tai neatvėrė daugiau galimybių Brady Manek. Amerikietis per 11 min. prametė visus 3 tritaškius ir aikštę negrįžo. Tuo tarpu geriausias sezono rungtynes sužaidė Kevarrius Hayes – 21 min. 13 taškų (4/4 dvitaškiai, 5/6 baudos), 6 atkovoti kamuoliai ir 26 naudingumo balai. Išskirti galima ir Edmond Sumner, kuris po puikių rungtynių prieš „Pieno Žvaigždes“ solidžiai atrodė ir Eurolygoje – 16 min., 16 taškų ir 13 naudingumo balų.

Keenan Evans pridėjo 14 taškų, po 12 Dovydas Giedraitis ir Laurynas Birutis. „Žalgirio“ komanda padarė tik 10 klaidų, nepralaimėjo kovos dėl kamuolių, o tritaškius metė net 50% taiklumu – 12/24.

Kaip ir buvo galima tikėtis, „Virtus“ į priekį tempė Tornike Shengelia. Kartvelas per 29 min. surinko 19 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir rungtynes baigė su 23 naudingumo balais. 15 taškų pridėjo Rihards Lomazs, 12 Awudu Abass. Kitaip nei „Žalgiris“, „Virtus“ pataikė 10/29 tritaškių – 34,5% ir atliko kiek daugiau klaidų – 13.

Ši pergalė „Žalgiriui“ svarbi, bet nieko esminio turnyrinėje lentelėje nepakeitė, kadangi pergales iškovojo tiek „Anadolu Efes“, tiek „Partizan“. Tuo tarpu „Virtus“ su pralaimėjimu nukrito jau į aštuntą vietą ir į priekį praleido „Maccabi“. Šią savaitę žalgiriečiai dar namuose priims „Baskonia“, o „Virtus“ laukia išvyka į Belgradą, kur žais prieš „Crvena Zvezda“.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *