Europos taurės favoritai 7bet
Krepšinis

Europos taurės favoritai 2024-2025: kas mūsų laukia?

Europos taurė antrąjį sezoną pasitinka su atnaujintu formatu. Joje ir toliau varžysis 20 klubų, suskirstytų į dvi grupes po 10, iš kurių į atkrintamąsias pateks po 6 komandas. Skirtinguose pogrupiuose varžysis ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ su Vilniaus „Wolves“. Tad kas gi tie favoritai ir kaip seksis Lietuvos komandoms?

Favoritai

Apskritai, Europos taurė yra labai lygus turnyras, bet kiekvienais metais turintis vieną ar dvi labai ryškias komandas. Šiemet galime sakyti turime du aiškius favoritus.

Pirmiausia, žinoma, kosmosą vasarą išdarinėjusi Tel Avivo „Hapoel“. Ambicingą projektą vystantis Izraelio klubas surinko apie 18 mln. eurų biudžetą, o pagal biudžetą „Hapoel“ neabejotinai būtų dešimtuke Eurolygoje.

Kaip bus su žaidimu? Pasiruošime „Hapoel“ pateisino statusą. Bruno Caboclo ir Jonathanas Motley dar pernai buvo dominuojantys Eurolygoje, o pridėkime dar geros patirties turintį Beną Bentilą ir geriausios priekinės linijos statusas klausimų nekels.

Toliau yra Ishas Wainrightas. Žaidėjas, kurio kadaise Šaras labai norėjo Kauno „Žalgiryje“, o per pastaruosius metus jis surinko rimtą patirtį Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA).

Na, ir jei jums dar negana argumentų, kodėl Tel Avivo klubas yra favoritas laimėti viską, tai pavardinsiu gynėjus: NBA veteranas Patas Beverley, Vilniaus „Ryto“ legenda jau tapęs Marcusas Fosteris ir patyrę Joe Raglandas bei Braianas Angola.

Rimčiausią konkurenciją Tel Avivo klubui Europos taurėje bent jau ant popieriaus sudaro „Valencia“. Klubas, kuris visada sukiojasi aplink Eurolyga, o pati organizacija dėl eilės metų tęstinumo būtų verta A licencijos.

Ispanijos klubas priverstas nusileisti laipteliu žemyn, bet tai jų ambicijų nesumažino, kadangi sudėtis išties būtų konkurencinga ir Eurolygoje – lyderii Chrisas Jonesas ir Semi Ojeleye liko, prisijungė vienas talentingiausių Europoje žaidžiančių krepšininkų Jeanas Montero, taip pat yra patyrę Mattas Costello ar Stefanas Jovičius.

Tel Avivo ir Valensijos klubai yra favoritai eiti iki galo ir kovoti dėl vietos Eurolygoje. Po jų – nemažas tarpas, o nustebinti ir eiti mažiausiai iki pusfinalio Europos taurėje potencialo turi dar bent 10 komandų.

„7bet-Lietkabelis“

Viena iš tokių komandų, kuri norės nustebinti Europos taurėje, bus Panevėžio komanda. Bet lengva nebus.

Didžiausia komandos žvaigždė – treneris Nenadas Čanakas. Ir jam dar vienus metus reikės įrodinėti klasę, atrasti naujus lyderius ir nustebinti su vienu mažiausių biudžetų.

Panevėžiečiai prarado akivaizdžius lyderius, Deividą Sirvydį ir Gediminą Oreliką, o jų batai palikti labai dideli.

Į G.Oreliko vietą atvyko savo laiku vienu perspektyviausių serbų laikytas Marko Pecarskis, kuris pasiruošime buvo komandos lyderis, o tai suteikia pozityvo ateičiai. Taip pat G.Oreliko pozicijoje žais Eurolygos patirties spėjęs įgyti Danielius Lavrinovičius.

Daugiau klausimų perimetro linijoje, kur D.Sirvydžio netektis tolygiai net negalėjo būti pakeista. Juk kalbame apie rezultatyviausią Europos taurės žaidėją.

Žingsnį į priekį dėti bandys ir „Žalgirio“ marškinėlius priaugti Mantas Rubštavičius, karjerą gaivins Georgios Kalaitzakis, o labai įdomu bus stebėti jauno ukrainiečio Oleksandro Kovliaro progresą, nuo kurio klubo sėkmė stipriai priklausys.

Komandos stuburas, Vytenis Lipkevičius ir Gabrielius Maldūnas, liko, tad akivaizdus noras – patekti į atkrintamąsias. Jei „7bet-Lietkabelis“ žaistų Europos taurės A grupėje, sakyčiau, nėra šansų. Dabar matau, kad panevėžiečiai gali taikytis į šeštą vietą, nors favoritais tai padaryti jų nelaikau.

„Wolves“

Būtent Vilniaus komanda pateko į Europos taurės mirtininkų A grupę, kur yra ne tik favoritas „Hapoel“, bet ir rimtai susikomplektavusios Las Palmo „Gran Canaria“, Stambulo „Bahčešehir“ ir Podgoricos „Budučnost“, o taip pat kasmet lygį išlaikančios Stambulo „Bešiktaš“ ir Badalonos „Joventut“.

Lengva nebus, bet „Wolves“ šio sezono projektas atrodo intriguojančiai, o bent jau ant popieriaus – ir konkurencingai. Klausimas, kaip seksis naujam treneriui Alessandro Magro prisijaukinti žaidėjus.

Perimetro linija su Andrew Andrewso ir Anthony Cowanui nenusileidžia Europos taurės favoritėms ir galima būtent laukti, jog būtent apie šį tandemą suksis žaidimas ir priklausys „Wolves“ likimas.

Visgi ir puolėjų grandyje viskas atrodo smagiai – Jeffo Tayloro amžius ne jaunyn, bet tai – kontrakto metai, tad ir motyvacija švedo bus kita. Tikiu, kad jis vis dar gali būti tarp geriausių savo pozicijos žaidėjų Europos taurėje.

Taip pat į viršų kyla Tre‘Shawno Thurmano kreivė, Matas Jogėla bandys užsirekomenduoti Europos taurėje, o didžiulė intriga Arnoldo Kulbokos potencialas – prieš traumą jis buvo Lietuvos rinktinės kalibro žaidėjas.

Daugiausiai klausimų kelia centrų, Mareko Blaževičiaus ir Garrisono Brookso tandemas. Visgi tiek vienas, tiek kitas yra kylantys krepšininkai. Augimo skausmų bus, bet motyvacijos tikrai nestigs.

Kaip jau sakiau, esu patenkintas vilkų darbais ir tikiu šita sudėtimi. Prognozuoju, kad jie pateks į Europos taurės atkrintamąsias iš mirtininkų grupės, o ir toliau gali patriukšmauti.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *