„Olympiacos“ – „Žalgiris“ 7bet statymai
Krepšinis

Rungtynių „Olympiacos“ – „Žalgiris“ 2024-10-11 prognozė ir rezultatų apžvalga

Praėjusią savaitę prasidėjo Eurolygos sezonas ir jau spėjome išvysti ne vieną įspūdingą susitikimą. Vienas iš jų vyko Kaune, kur „Žalgiris“ nuostabiais Sylvain Francisco tritaškiais ketvirtajame kėlinyje įtvirtino pergalę prieš „FC Barcelona“. Žalgiriečiams debiutas Eurolygoje buvo sėkmingas, tuo tarpu „Olympiacos“ pirmąsias rungtynes išvykoje pralaimėjo prieš „Fenerbahce“. „Olympiacos“ – „Žalgiris“ rungtynėse, kurios vyks penktadienį, spalio 11 d., 21:15 val. susitiks nemažai pažįstamų veidų.

Motyvacijos pasirodyti neturėtų trūkti Ignui Brazdeikiui, kuris persikėlęs į Pirėjų visą laiką prasėdėjo ant suolo. Graikijoje rungtyniauja ir „Žalgiryje“ nepritapęs Naz Mitrou-Long. Vasarą į „Olympiacos“ persikėlė buvęs „Žalgirio“ lyderis Keenan Evans, tačiau amerikietis šiuo metu yra traumuotas. Svarbų vaidmenį turi taip pat buvęs žalgirietis – Thomas Walkup.

Eurolygos startas sėkmingas buvo tik „Žalgiriui“, tačiau vietiniame čempionate 91:88 pralaimėta „Rytui“. Pirėjo „Olympiacos“ Graikijos lygos rungtynes žais pirmadienį, išvykoje prieš „Lavro“ klubą, kur didelių problemų kilti neturėtų. Eurolygos tvarkaraštis šią savaitę kiek kitoks, kadangi rungtynės prasidės jau trečiadienį – „AS Monaco“ prieš „Maccabi“, „Crvena Zvezda“ prieš „Baskonia“. Ketvirtadienį vyks ketverios rugntynės, tarp kurių „Anadolu Efes“ – „Fenerbahce“, o penktadienį paskutiniai trys susitikimai.

„Olympiacos“ vs „Žalgiris“ – ar pavyks nutraukti trijų pralaimėjimų seriją?

„Žalgiris“ pergalingai atsidaręs Kaune, į Pirėjų gali vykti kur kas geresnėmis nuotaikomis. Žinoma, pralaimėjimas „Rytui“ nėra malonus, bet jis turėtų greitai pasimiršti – LKL čempionato reikalus reikės spręsti pavasarį, o dabar visa koncentracija į Eurolygą. Sezoną pradėti dvejais pralaimėjimais nebūtų smagus rezultatas, todėl čia „Olympiacos“ turės kur kas daugiau motyvacijos – jiems tuo pačiu ir sezono atidarymo rungtynės namuose.

Paskutinį kartą Pirėjuje žalgiriečiams pavyko laimėti 2020-21 m. sezone, kuomet pirmajame raunde rungtynės vyko būtent Graikijoje. Tada „Žalgiris“ ketvirtą kėlinį laimėjo 21:9 ir pergalę šventė 68:67. Paskutinės trejos išvykos į Pirėjų sėkmingos nebuvo – visi trys pralaimėjimai dviženkliu skirtumu: 68:83, 80:90, 72:89. Vis tik, ieškant teigiamų dalykų, žaisti dabar prieš „Olympiacos“ yra kur kas geriau nei sezonui įsibėgėjus.

Nors „Olympiacos“ sezoną pradėjo laimėdamas Graikijos taurę, kur įveikė „Panathinaikos“, žaidimas tikrai nėra geriausioje formoje. Prieš „Fenerbahce“ nežaidė du ypač svarbus aukštaūgiai – Moustapha Fall ir Nikola Milutinov. Taip, į komandą sugrįžo žvaigždė Sasha Vezenkov, tačiau tuo pačiu atvyko Tyler Dorsey, Luca Vildoza, Evan Fournier ir visus juos reikia kažkaip sutalpinti aikštėje. Kol Georgios Bartzokas schemos nepradėjo pilnai veikti, „Olympiacos“ yra pažeidžiama komanda.

Nors „Žalgiris“ praėjusią savaitę laimėjo prieš „FC Barcelona“, pats žaidimas nebuvo labai kokybiškas. Viskas rėmėsi individualiais veiksmais ir jeigu ne tie taiklūs S. Francisco tritaškiai, rungtynės galėjo pasisukti kita linkme. Iš viso žalgiriečiai tose rungtynėse atliko vos 8 rezultatyvius perdavimus. Tuo tarpu „Olympiacos“ nors ir pralaimėjo prieš „Fenerbahce“, subyrėjo tik ketvirtajame kėlinyje, kuriame vienu metu dar ir laiminėjo.

Kaip ir buvo galima tikėtis, Stambule rezultatyviausiai žaidė Moses Wright, kadangi buvo likęs vieninteliu vidurio puolėju komandoje. Jeigu M. Fall nežais ir prieš „Žalgirį“, M. Wright turės svarbų vaidmenį ir šiose rungtynėse. Vis tik, kur kas daugiau tikimasi iš Sasha Vezenkov, kuris Stambule per 30 min. atliko vos šešis metimus.

„Olympiacos“ – „Žalgiris“ rungtynių prognozė

Po sėkmingo starto prieš „FC Barcelona“, žalgiriečių laukia sunkus išbandymas, kadangi „Žalgirio“ Eurolygos tvarkaraštis dabar bus ne pats maloniausias. Po išvykos Pirėjuje, kitą savaitę laukia dviguba savaitė Italijoje – „EA7 Emporio Armani“ ir „Virtus“, o tada šioks toks atokvėpis ir trejos iš eilės rungtynės namuose. „Olympiacos“ po rungtynių su „Žalgiriu“, kitą savaitę namuose priims „EA7 Emporio Armani“ ir grįš į Stambulą, kur lauks „Anadolu Efes“. Varžovai ne patys lengviausi, todėl atsidaryti pergale prieš „Žalgirį“ graikai tikrai norės.

Nors paskutinės trejos rungtynės Pirėjuje pralaimėtos dviženkliais skirtumais, šį kartą galima tikėtis kur kas didesnės kovos. Pagrindinė to priežastis – „Olympiacos“ žaidimas. Taip, potencialo komanda turi labai daug ir ne veltui išskiriama kaip viena pagrindinių favoričių laimėti Eurolygą. Tačiau, šiuo metu žaidėjams reikia priprasti prie savo rolių.

Praėjusį sezoną Alec Peters puikiai pakeitė išvykusį S. Vezenkov, o grįžus bulgarui, A. Peters prieš „Fenerbahce“ žaidė 9:29 – lygiai tiek pat, kiek S. Vezenkov ilsėjosi. Iš „Panathinaikos“ persikėlęs Luca Vildoza tikėjosi gauti žaidybinio laiko, tačiau prieš „Fenerbahce“ rungtyniavo ne pilnas keturias minutes. Panašu, kad daugiau laiko nei nusipelno aikštėje gavo Evan Fournier – 22 min., per kurias išmesti 3 metimai ir surinkti 5 taškai. Kol visi žaidėjai tarpusavyje apsipras, tol yra galimybė kabintis į pergalę.

Verta pripažinti, kad rungtynės prieš „FC Barcelona“ nebuvo pačios gražiausios. Abi žaidė nerezultatyviai, „Žalgiris“ trečiajame kėlinyje sukrapštė vos 7 taškus. Tačiau, didelė tikimybė, kad kažko panašaus galima laukti ir Pirėjuje. Kol schemos aikštėje dar pilnai neveikia, turėtume matyti daug individualių veiksmų ir neparuoštų metimų. Tikėtis pergalės Pirėjuje nėra lengva, tačiau nerezultatyvios rungtynės tuo pačiu turėtų išlaikyti „Žalgirį“ kovoje.

Rungtynių rezultatas: „Olympiacos“ – „Žalgiris“ 74:68

Kaip ir buvo tikėtasi, Pirėjuje pamatėme ypač nerezultatyvias rungtynes. Po pirmo kėlinio atrodė, kad šeimininkai sezoną Eurolygoje namuose atsidarys be jokių didesnių problemų – kėlinys laimėtas 21:6. Antrajame „Žalgiris“ atrodė jau kiek geriau ir iki ilgosios pertraukos skirtumą pavyko kiek sumažinti – 24:35.

Trečiajame kėlinyje „Olympiacos“ turėjo iniciatyvą, tačiau nulaužti rungtynių taip ir nepavyko. Žalgiriečiai vis rasdavo būdų kaip užpulti ir nuolat laik4si 10 – 13 taškų skirtumas. Kėlinio pabaigoje skirtumas buvo sumažėjęs jau tik iki 7 taškų, o po trijų kėlinių rezultatas buvo 43:52.

Ketvirtą kėlinį „Žalgiris“ pradėjo keliomis sėkmingomis atakomis ir rezultatas buvo jau tik 46:52. Vis tik, „Olympiacos“ ir vėl pabėgo bei daugiau nei pusė kėlinio laikė 9 – 11 taškų atstumą. Rungtynių pabaigoje pagaliau iššovė Deividas Sirvydis, kuris prieš tai buvo prametęs pirmus 7 tritaškius, o ketvirtajame kėlinyje įmetė tris iš eilės. Likus žaisti 1:24 min., apie save priminė Sylvain Francisco – prancūzas pataikė tritaškį ir skirtumas buvo jau tik 2 taškai – 65:67. Visgi, išsigelbėti Pirėjuje taip ir nepavyko – likusį laiką sėkmingiau sužaidė šeimininkai ir laimėjo 74:68.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse pataikė 8 tritaškius iš 35 (22,9%) ir vos 16 baudų iš 24 (64,00%). „Olympiacos“ skaičiai ne ką geresni – 4 tritaškiai iš 17 (23,5) ir 28 baudos iš 43 (65,1%). 43 mestos baudos atrodo įspūdingai – 13 iš jų metė Sasha Vezenkov, kuris rungtynes baigė su 17 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 30 naudingumo balų. Solidžias rungtynes sužaidė Evan Fournier – 15 taškų, 5 atkovoti kamuoliai ir 16 naudingumo balų. „Žalgirio“ komandoje rezultatyviausias buvo Deividas Sirvydis – 17 taškų (3/10 tritaškiai), 13 pridėjo Sylvain Francisco.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *