UFC 307 7bet statymai
Kovos menai

UFC 307: Alex Pereira vs Khalil Rountree Jr – apžvalga ir prognozė

Pirmąjį spalio mėnesio savaitgalį vyks UFC 307 renginys, kuriame čempiono diržą gins Alex Pereira. Turnyras pirmą kartą nuo 2023 m. liepos mėn. vyks Solt Leik Sityje. Dėl čempiono vardo kova vyks ne tik pagrindiniame vakaro susitikime, bet ir prieš tai vienoje kovoje, kur susitiks Raquel Pennington vs Julianna Pena. Toje pačioje svorio kategorijoje susikaus ir dar dvi moterys – Ketlen Vieira vs Kayla Harrison.

Spalio 5 d. susikauti turėjo Kevin Holland ir Chris Curtis, tačiau dėl traumos Chris Curtis pasitraukė, kurį pakeitė Roman Dolidze. Vietoje Nate Landwehr vs Austin Hubbard išvysime Alexander Hernandez vs Austin Hubbard. Neįvyks ir dar viena kova – Aljamain Sterling vs Movsar Evloev. Jų susitikimas nukeltas į UFC 310.

37-erių Alex Pereira UFC organizacijoje debiutavo būdamas 34-erių metų, tačiau spėjo iškovoti 8 pergales bei kartą pralaimėti prieš Israel Adesanya. 2023 m. lapkričio 11 d. laimėjęs prieš Jiri Prochazka tapo pusiau sunkaus svorio kategorijos čempionu ir dvejose kovose diržą apgynė – įveikė Jamahal Hill, o šių metų birželio mėn. pabaigoje matėme revanšinę Alex Pereira vs Jiri Prochazka kovą, kuri baigėsi antro raundo pradžioje. Brazilas diržą išsaugojo techniniu nokautu. Khalil Rountree Jr šeštadienį laukia didžiausias išbandymas karjeroje – tai bus jo pirmoji kova dėl čempiono diržo.

UFC 307 tvarkaraštis

Kaip įprasta, UFC 307 renginys padalintas į kelias dalis. Pirmoji kova prasidės naktį 01:30 val. iš spalio 5-os į spalio 6-ą (iš šeštadieni į sekmadienį). Pagrindinė dalis startuos 05:00 val., kur susikaus Kevin Holland vs Roman Dolidze, o visų laukiamos Alex Pereira vs Khalil Rountree Jr. kovos pradžia numatyta 6:20 val. Pilnas UFC 307 tvarkaraštis:

  • Court McGee vs Tim Means – 01:30 val.
  • Carla Esparza vs Tecia Torres – 01:50 val.
  • Ryan Spann vs Ovince Saint Preux – 02:10 val.
  • Cesar Almeida vs Ihor Poterya – 03:00 val.
  • Austin Hubbard vs Alexander Hernandez – 03:20 val.
  • Marina Rodriguez vs Iasmin Lucindo – 03:40 val.
  • Stephen Thompson vs Joaquin Buckley – 04:00 val.
  • Roman Dolidze vs Kevin Holland – 05:00 val.
  • Ketlen Vieira vs Kayla Harrison – 05:20 val.
  • Jose Aldo vs Mario Bautista – 05:40 val.
  • Raquel Pennington vs Julianna Pena – 06:00 val.
  • Alex Pereira vs Khalil Rountree Jr. – 06:20 val.

Alex Pereira – 11 pergalių ir 2 pralaimėjimai

Alex Pereira ilgus metus buvo kikbokso žvaigždė „Glory“ organizacijoje, kur ne kartą buvo iškovojęs čempiono diržą bei jį apgynęs. 2021 m. lapkričio 6 d. debiutavo UFC, kur techniniu nokautu antrajame raunde įveikė Andreas Michailidis. Per tris metus brazilas turėjo devynias kovas ir tik vieną jų pralaimėjo – 2023 m. balandžio 8 d. prieš Israel Adesanya. Tai buvo revanšinė kova, kurioje I. Adesanya susigrąžino čempiono titulą.

Po pralaimėjimo prieš I. Adesanya, brazilas debiutavo kitoje svorio kategorijoje, kurioje teisėjų sprendimu įveikė Jan Blachowicz. Jau kitoje kovoje gavo šansą kautis dėl pusiau sunkaus svorio kategorijos čempiono diržo ir techniniu nokautu antrojo raundo pabaigoje įveikė čeką Jiri Prochazka. Jubiliejiniame UFC 300 renginyje čempiono diržas buvo apgintas prieš Jamahal Hill, o paskutinėje kovoje dar kartą įveiktas Jiri Prochazka.

Faktas, kad 37-erių Alex Pereira karjera artėja prie pabaigos, todėl galima neabejoti, kad motyvacijos užbaigti kelionę UFC organizacijoje be pralaimėjimų tikrai yra. Israel Adesanya visai neseniai sakė, kad trečiosios kovos su Alex Pereira nebebus ir jis tikisi, kad brazilas savo etapą UFC organizacijoje taip ir liks nebepralaimėjęs.

Khalil Rountree Jr. – 13 pergalių ir 5 pralaimėjimai

Khalil Rountree Jr. yra 34-erių kovotojas iš JAV. Profesionalioje MMA kovoje debiutavo 2014 metais „RFA” organizacijoje, kur laimėjo visas keturias kovas – dvejas teisėjų sprendimais, dvejas nokautais. Jau penktoje kovoje buvo pakviestas į „The Ultimate Fighter“, kur patyrė pirmąjį pralaimėjimą – teisėjų sprendimu nusileido Andrew Sanchez. Vis tik, pralaimėjimas nuo UFC nenutolino – amerikietis gavo šansą pasirodyti UFC, kur smaugimu 2016 m. lapkričio 27 d. nusileido Tyson Pedro.

Du pralaimėjimai bet kurį kitą kovotoją galėtų nutolinti nuo UFC, tačiau Khalil Rountree Jr. gavo pakankamai galimybių čia įsitvirtinti. Trečioje kovoje pagaliau iškovojo pergalę – įveikė Daniel Jolly, kitoje ktioje įveikė Paul Craig, vėliau nugalėtojas Gokhan Saki. Nuo 2021 m. Khalil Rountree Jr. UFC organizacijoje nėra pralaimėjęs, tačiau verta pažymėti, kad paskutinė kova buvo beveik prieš metus – 2023 m. gruodžio 9 d. prieš Anthony Smith.

Įdomu tai, kad dabartinę penkerių pergalių seriją K. Rountree Jr. pradėjo 2021 m. antrajame raunde techniniu nokautu įveikdamas lietuvį Modestą Bukauską. Lietuvis po pralaimėjimo grįžo į „Cage Warriors“ dar dvejoms kovoms, tuo tarpu Amerikietis įveikė Karl Roberson, Dustin Jacoby, Chris Daukaus bei Anthony Smith.

Kovos prognozė

Ryškiu kovos favoritu laikomas Alex Pereira ir tai nėra veltui. Jeigu palygintume brazilo ir amerikiečio varžovus – skirtumai dideli. Nors UFC Khalil Rountree Jr kaunasi ilgiau nei Alex Pereira, brazilas per trejus metus susikovė prieš Season Strickland, Israel Adesanya, Jan Blachowicz, Jiri Prochazka, Jamahal Hill. Prieš bet kurį iš šių varžovų Khalil Rountree Jr. turėtų didelių problemų.

Lyginant pačius kovotojus, reikia pradėti nuo to, kad Alex Pereira yra aukštesnis – 193 cm prieš 185 cm. Tuo pačiu turi ilgesnį rankų pasiekiamumą – 200 cm prieš 194 cm. Talentu savo priešininką lenkiantis brazilas kovoje turės ir fizinių duomenų pranašumą. Nei vienas iš kovotojų nėra laimėjęs kovos smaugimu – visos baigėsi nokautais arba teisėjų sprendimu. Dėl to, galima sakyti, kad ir kovos stilius abiejų yra gana panašus.

Alex Pereira per minutę atlieka 5,23 smūgius, tuo tarpu Khalil Rountree Jr. – 3,84. Pagal sugeriamus smūgius A. Pereira skaičiai taip pat geresni – 3,51 per minutę, o Khalil Rountree Jr. – 4,18. Matant šiuos skaičius, galima sakyti, kad amerikietis per minutę atlieka mažiau smūgių nei prasileidžia, tuo tarpu A. Pereiros skaičiai įspūdingi – atlieka beveik dvejais smūgiais daugiau nei prasileidžia.

Matant, kokią karjerą UFC turi Alex Pereira, sunku įsivaizduoti, kad čempiono diržą gali prarasti prieš Khalill Rountree Jr. Žinoma, amerikiečiui motyvacijos tikrai netrūks – tai didžiausia galimybė ir tuo pačiu didžiausias iššūkis jo karjeroje. Dėl diržo dar niekada nėra kovojęs, todėl bus įdomu pamatyti, kaip susitvarkys su spaudimu.

Brazilas kovoje turėtų jaustis kaip žuvis vandenyje – pasitikėjimo savimi nestokojantis A. Pereira turėtų dar kartą apginti titulą, belieka klausimas, ar kova baigsis anksčiau laiko. Be debiutinės kovos šioje svorio kategorijoje, visas kitas trejas kovas laimėjo anksčiau laiko – tas pats yra laukiama ir šį kartą. Dvi iš paskutinių trijų kovų laimėtos antrajame raunde, viena pirmajame. Kažko panašaus galima tikėtis ir šį kartą.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *