LKL atlyginimai 7bet sporto lažybos
Krepšinis

Brangiausių Lietuvos krepšinio lygos krepšininkų dešimtukas

180 tūkstančių eurų per sezoną. Tik tiek „Žalgiryje“ uždirbs pastaruoju metu tiesiog spindintis gynėjas Dovydas Giedraitis. Tai mažiausia alga tarp Kauno komandos žaidėjų.

Dauguma žalgiriečių sirgalių, taip pat ir aš įsitikinę, kad tokia suma – katino ašaros: Kauno klubo vadovams būtina kuo skubiau pažadėti D. Giedraičiui pastorinti jo piniginę ir taip išsaugoti gynybos asą ilgam laikui.

A. Smailagičiui permokėta?

Turtingiausias „Žalgirio“ ir kartu LKL krepšininkas – Alenas Smailagičius. Jis susižers 780 tūkst. eurų per sezoną. Tai krepšinio žurnalisto Jono Lekšo informacija.

Manau, kad kauniečiai galėjo rasti pajėgesnį aukštaūgį už mažesnę kainą. Kažkada serbas buvo vadinamas superperspektyviu žaidėju, bet dabar realybė kitokia. Jis per visą savo karjerą, išskyrus vieną sezoną G lygoje, nėra rinkęs nė 10 taškų vidurkio.

Serbas visiškai nieko doro nenuveikė Eurolygoje atstovaudamas Belgrado „Partizan“ ekipai. Pavyzdžiui, praėjusį sezoną jis sukrapštė tik 5,4 taškelio, atkovojo vos 2,2 kamuolio. 2022-2023 m. Eurolygoje skaičiai buvo dar kuklesni. Taip, A. Smailagičius yra universalus aukštaūgis, galintis rungtyniauti ir „centru“, ir sunkiuoju puolėju. Jis yra greitas ir šoklus, sugeba pataikyti iš toli.

Tačiau legionierius iš Serbijos turi nemažai ryškių minusų. Jis yra silpnokas psichologiškai – dažnai sutrinka po kelių nepataikytų metimų ar „kliurkų“ gynyboje. Iš čia atsiranda ir nuolatinis nestabilumas.

Tai yra žaidėjas su nelabai aukštu krepšinio IQ. Ypač tai pasimato komandinėje gynyboje, kurioje serbas neretai tiesiog plaukioja. A. Smailagičiui dar tik 24 metai, todėl jis gali gerinti tiek savo psichologinę būseną, tiek taktinį išprusimą. Tiesa, neaišku, kada tai atsitiks. Tarkim, Mindaugas Kuzminskas nebedrebinti kinkų ir žaisti geriausią karjeros krepšinį pradėjo tik įžengęs į ketvirtą dešimtį.

Kiti turtuoliai

Antras daugiausia uždirbančių rikiuotėje – žalgirietis Edgaras Ulanovas. Jam, kaip ir A. Smailagičiui, turbūt irgi negresia badas. Ulia per sezoną gaus 650 tūkst. eurų. Kai kas sako, kad jis nevertas tokių „babkių“. Aš nesutinku. Na, Edgaras gal tik minimaliai per daug uždirba.

Jei Uliai anksčiau būtų pasiūlyta gerokai mažiau, neabeboju, kad jį pričiuptų kitas Eurolygos klubas. Tai specifinis ir reikalingas krepšininkas. Pirmiausia turiu omeny jo puikų sugebėjimą žaisti nugara į krepšį. Ulia vis dar gali neblogai gintis, pataikyti itin svarbius metimus lemiamu momentu, kaip tai nutiko Milane Eurolygos mače su „Emporio Armani“. Be to, šis patyręs vilkas visada padeda pagerinti komandos mikroklimatą, kai to reikia.

LKL Atlyginimai Edgaras Ulanovas Žalgiris 7bet sporto lažybos

„Bronzos“ medalį turtingiausiųjų sarąše užsikabins Sylvainas Francisco. Jis savo sąskaitą banke papildys 530 tūkstančiais. Sezono pradžia rodo, kad prancūzas 100 proc. vertas tokios algos. Iš koto verčia jo kosminis greitis, fantastiški prasiveržimai, taip pat juvelyriniai „pasiukai“.

Ketvirtojoje vietoje – Ignas Brazdeikis. Jam „Žalgiris“ sumokės 500 tūkst., o dar 400 tūkst. pridės Pirėjo „Olympiakos“ klubas. Jam oficialiai vis dar priklauso Iggy. Suma išties nemenka, bet jei kalbėtume apie 500 tūkst., tai adekvatūs pinigai.

Ignas savo veržlumu ir galingu kūnu kaip buldozeris gali griauti varžovų gynybą. Tačiau jam verkiant reikia gerinti tolimą metimą. Kai I. Brazdeikis nepataiko, oponentai nuo jo atsitraukia, susispaudžia baudos aikštelėje ir jis išnyksta aikštėje.

Toliau žengia 5-7 vietas besidalijantys „Žalgirio“ nariai Lukas Lekavičius, Deividas Sirvydis ir Mattas Mitchellas. Jie „užkals“ maždaug po 400 tūkst. Nuojauta kužda, kad D. Sirvydis tikrai atidirbs šiuos pinigus. Dėl kitų dviejų – klaustukas.

Tik 8-oje pozicijoje – ne „Žalgirio“ atstovas. Apie 350 tūkst. eurų per sezoną praturtės Vilniaus „Wolves“ puolėjas Jeffery Tayloras. Investicija, mano nuomone, pasiteisins, jei legionierius išvengs traumų, kurios pastaruosius keletą metų jį kamuoja nuolat. J. Taylorui jau 35-eri, bet puolėjas vis dar gali ir kokybiškai gintis, ir pulti.

Žalgirietis Tomas Dimša, kuris vis dar gydosi sunkią traumą, gaus 320 tūkst. Jei Tyrone‘as Wallace‘as būtų likęs Kauno ekipoje, sakyčiau, kad T. Dimšai nelabai ir lieka vietos. Tačiau dabar, kai jis pagis ir pasieks optimalią sportinę formą, turėtų gauti šiokį tokį vaidmenį.

10-12 vietas dalijasi „Žalgirio“ puolėjas Arnas Butkevičius ir „Wolves“ gynėjai Andrew Andrewsas bei Anthony Cowanas. Jų atlyginimas – maždaug 300 tūkst. Turbūt ir arkliui aišku, kad Butkė ir A. Cowanas nusipelnė tokios sumelės. Dėl A. Andrewso kyla šiek tiek abejonių – amerikiečio plius minus rodiklis yra vienas blogiausių sostinės komandoje.

Kaip šie pinigai „atliks darbą“ LKL turnyrinėje lentelėje sužinosime jau sezonui įsibėgėjus.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *