Rose Namajunas vs Tracy Cortez
Kovos menai

UFC Fight Night: Rose Namajunas vs Tracy Cortez – apžvalga ir prognozė

Prieš dvejus metus praradusi UFC čempionės diržą, Rose Namajunas debiutavo naujoje „flyweight“ (iki 56,7 kg) svorio kategorijoje, kurioje per dvi kovas po kartą laimėjo ir pralaimėjo. Paskutinį kartą lietuvė UFC kovėsi šių metų kovo 23 d. prieš brazilę Amanda Ribas ir teisėjų sprendimu iškovojo pergalę. „UFC Fight Night: Namajunas vs Cortez“ renginys vyks liepos 13 d. (Lietuvos laiku prasidės liepos 14 d. 02:00 val.).

Iš viso tai bus septintas UFC renginys Denveryje – pirmą kartą „UFC Fight Night: The Korean Zombie vs Rodriguez“ vyko 2018 m. lapkričio mėnesį. Įdomu tai, kad Rose Namajunas kaunasi atstovaudama Denverio miestą, todėl galima neabejoti, kad žiūrovų palaikymas bus lietuvės pusėje. Tai bus pirmas kartas, kai UFC organizacijoje R. Namajunas kausis Denverio mieste.

Kai „UFC 274” renginyje lietuvė pralaimėjo čempionės diržą prieš Carla Esparza, Namajunas nebesikauna pagrindiniuose UFC renginiuose, nors prieš tai septynios iš eilės kovos nuo 2017 m. buvo tik pagrindiniuose renginiuose. Be Namajunas – Cortez dar taip pat vyks vienuolika papildomų kovų. Tarp jų matysime ir lietuvių kilmės turinčią kanadietę Jasmine Jasudavicius, kuri kausis prieš amerikietę Fatima Kline. Įdomu tai, kad J. Jasudavicius buvo paskutinė Tracy Cortez varžovė.

Kada kausis Rose Namajunas prieš Tracy Cortez?

Rose Namajunas prieš Tracy Cortez kausis liepos 14 d. 06:40 val. Lietuvos laiku. Pats renginys prasidės 02:00 val., o pirmoje kovoje susitiks Evan Elder – Darrius Flowers. Lietuviškų šaknų turinti Jasmine Jasudavičius prieš Fatima Kline kausis 03:20 val. Pilnas „UFC Fight Night: Namajunas vs Cortez“ tvarkaraštis:

  • Evan Elder – Darrius Flowers 02:00 val.
  • Joshua Fremd – Andre Petroski 02:20 val.
  • Luana Santos – Mariya Agapova 02:40 val.
  • Montel Jackson – Damon Blackshear 03:00 val.
  • Jasmine Jasudavicius – Fatima Kline 03:20 val.
  • Joshua Van – Charles Johnson 03:40 val.
  • Abdul Razak Alhassan – Cody Brundage 05:00 val.
  • Julian Erosa – Christian Rodriguez 05:20 val.
  • Gabriel Bonfim – Ange Loosa 05:40 val.
  • Drew Dober – Jean Silva 06:00 val.
  • Santiago Ponzinibbio – Muslim Salikhov 06:20 val.
  • Rose Namajunas – Tracy Cortez 06:40 val.

Rose Namajunas – 12 pergalių ir 6 pralaimėjimai

Rose Namajunas pirmoji profesionali MMA kova įvyko 2013 m. sausio 5 d. prieš Emily Kagan. Tuomet „Invicta“ organizacijoje kovojusi lietuvė laimėjo pirmus du susitikimus. Ketvirtoji kova karjeroje buvo UFC organizuojamame „The Ultimate Fighter“ renginyje, kuriame 2014 m. pralaimėjo prieš Carla Esparza, tačiau tai nesutrukdė gauti pakvietimą prisijungti prie UFC organizacijos. Jau 2015 m. spalio 3 d. lietuvė debiutavo prieš Angela Hill.

Nuo debiuto UFC 2015 m. iki 2022 m. gegužės 7 d. pralaimėtos kovos prieš C. Esparza, Namajunas buvo iškovojusi devynias pergales ir patyrusi du pralaimėjimus. Praradusi čempionės diržą, 2023 m. rugsėjo 2 d. debiutavo „Flyweight“ svorio kategorijoje ir teisėjų sprendimu nusileido Manon Fiorot. Šių metų kovo 23 d. pavyko įveikti Amanda Ribas ir vėl pajausti pergalės skonį. Verta pažymėti, kad prieš tai paskutinį kartą Namajunas UFC buvo laimėjusi tik 2021 m. lapkričio 6 d. prieš Zhang Weili, kai apgynė čempionės diržą.

Tracy Cortez – 11 pergalių ir 1 pralaimėjimas

Tracy Cortez yra 30-metė kovotoja, UFC debiutavusi 2019 metais. Karjerą pradėjo ten pat kaip ir Rose Namajunas – „Invicta“ organizacijoje, kur pralaimėjo debiutinę kovą prieš Cheri Muraski 2017 m. Nuo to laiko amerikietė daugiau nepralaimėjo. 2019 m. buvo pakviesta į „Dana White‘s Contender“ renginį, kur kovėsi prieš Mariya Agapova. Laimėjusi teisėjų sprendimu, gavo pakvietimą prisijungti prie UFC.

Šioje organizacijoje T. Cortez kovėsi penkis kartus ir visos pergalės pasiektos teisėjų sprendimu. Vieną kartą teisėjų nuomonė išsiskyrė, kitos pergalės laimėtos vienbalsiu sprendimu. Kovotojos, kurias Cortez įveikė UFC organizacijoje yra Jasmine Jasudavicius, Melissa Gatto, Justine Kish, Stephanie Egger ir Vanessa Melo.

Kovos prognozė

Nors tai bus trečioji Rose Namajunas kova „flyweight“ kategorijoje, įvardijama, kad būtent prieš Tracy Cortez bus rimčiausias išbandymas, kadangi tai yra pagrindinė amerikietės svorio kategorija. Ji čia praleidusi visą savo karjerą ir kaip pati T. Cortez sako, Namajunas pirmą kartą susikaus su tikrąją „flyweight“ kovotoja, o ji pirmą kartą karjeroje turės galimybę susikauti prieš buvusią čempionę.

Verta pažymėti tai, kad Rose Namajunas priešininkė turėjo būti Maycee Barber. Vis tik, amerikietė dėl ligos buvo priversta pasitraukti, o ją pakeitė T. Cortez, kuri turėjo kovoti liepos 20 d., bet nenorėjo atsisakyti galimybės susitikti prieš Rose Namajunas. Meksikiečių kilmės T. Cortez duodama interviu minėjo, kad pergalės prieš Rose atveju, norėtų susikauti dėl čempionės diržo prieš Alexa Grasso.

Galima sakyti, kad T. Cortez dar tik kylanti kovotoja ir šioje kovoje nejaus jokio spaudimo, kuris bus R. Namajunas pusėje. Lietuvei norint sugrįžti į pagrindinius UFC renginius bei įsitvirtinti „flyweight“ svorio kategorijoje, būtina iškovoti pergalę. Svarbių kovų savo karjeroje Namajunas yra turėjusi nemažai, todėl psichologinis aspektas neturėtų būti didelė problema.

Kur kas įdomiau bus pamatyti, kaip savo didžiausią karjeros iššūkį atlaikys T. Cortez. Amerikietė UFC organizacijoje nėra patyrusi pralaimėjimo, mėtosi frazėmis apie kovą dėl čempionės titulo, tačiau pralaimėjus prieš Namajunas, tektų padėti kelis žingsnius atgal – kovą dėl diržo tikrai nutoltų.

Abi Rose Namajunas „flyweight“ kovos pasibaigė teisėjų sprendimu, visos T. Cortez kovos UFC lygoje pasibaigė teisėjų sprendimu, todėl tikrai nebūtų netikėta, jeigu ir šį kartą išvysime visus penkis raundus. Rose Namajunas yra laikoma kovos favorite – iš daugiau patirties turinčios sportininkės yra laukiama pergalė.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *