LKL lankomumas 7bet sporto lažybos
Krepšinis

LKL lankomumas: didžiausias žiūrovų pagausėjimas – Šiauliuose

3048. Tiek sirgalių vidutiniškai apsilanko šio sezono pradžioje Šiaulių arenoje per Lietuvos krepšinio lygos pirmenybių rungtynes. 2023-2024 m. šalies čempionate čia ateidavo tik 1839 aistruoliai.

„Šiaulių“ krepšininkai namie jau žaidė tris LKL mačus. Taip, šeimininkai kovojo su Kauno „Žalgiriu“.  Tačiau buvo ir dvikova su Kėdainių „Nevėžiu“, kuris vadinamas vienu lygos autsaiderių. Net ir šios rungtynės kėlė nemenką susidomėjimą. Pagal lankomumą Saulės miesto ekipa dabar užima net trečiąją vietą lygoje – nusileidžia tik „Žalgiriui“ ir Vilniaus „Rytui“.

Tuo tarpu susidomėjimas „Wolves“ mačais smarkiai krito. Praėjusiose Lietuvos pirmenybėse „Vilkų“ mačus vidutiniškai stebėdavo 3221 žmogus, o dabar – vos 2085. Taip nutiko dėl to, kad sostinės klubo atstovai smarkiai sumažino nemokamai dalijamų bilietų ar pakvietimų skaičių.

Ateina daugiau žiūrovų

„Šiaulių“ krepšininkai itin blankiai pasirodė praėjusiose LKL pirmenybėse, kuriose nepateko į atkrintamąsias varžybas ir liko tik priešpaskutiniai. Tai buvo pagrindinė priežastis, dėl ko 5,5 tūkstančio talpinanti arena buvo pustuštė.

Tačiau, kai prie komandos vairo stojo Žydrūnas Urbonas, žaidimas pagerėjo. Jis prieš šį sezoną pareiškė, jog yra patenkintas ekipos sudėtimi. Su ja tikisi užimti labai aukštą vietą. Tai išgirdo sirgaliai. Nors šio čempionato pradžia banguota, aistruoliai tiki savo numylėtiniais.

Prie neblogo lankomumo prisideda ir palyginti mažos bilietų kainos. Jos svyruoja nuo 10 iki 14 eurų. Į rungtynes su „Žalgiriu“ bilietas kainuoja 13-22 eurai.

Palyginti su praėjusiu sezonu, daugiau žmonių ateina į Klaipėdos „Neptūno“ rungtynes – vid. 2322 (buvo 2088). Gausesniu žiūrovų skaičiumi gali pasigirti ir Jonavos komanda – 1271 (1008). Šiek tiek padaugėjo krepšinio gerbėjų Kėdainiuose – 1171 (1093).

Sirgaliai atsuka nugarą

Toli gražu ne visi klubai gali pasidžiaugti padidėjusiu lankomumu. „Wolves“ praėjusį sezoną išdalydavo net po keletą tūkstančių nemokamų bilietų. Dabar tokių dovanėlių radikaliai sumažėjo.

Manau, kad prie gana menko susidomėjimo rungtynėmis prisideda ne tik prastokas ekipos žaidimas sezono pradžioje. Dalis krepšinio sirgalių neina į „Vilkų“ rungtynes dėl klubo savininko Gedimino Žiemelio įvaizdžio. Jis susikrovė nemažai kapitalo Rusijoje. Nors G. Žiemelis dabar neigia, kad vis dar turi kokių nors ryšių su šia šalimi, kai kurie aistruoliai tuo netiki.

Mano nuomone, „Wolves“ pritrauktų daugiau gerbėjų, jei klubo šeimininkas pats pareikštų, kad jo įmonių verslo santykiai su Rusija buvo klaida.

Šį sezoną taip pat sumažėjo žmonių skaičius Panevėžyje. Į „Kalnapilio“ areną užsuka 1863 sirgaliai (praeitą sezoną 2262). Neabejoju, kad tai susiję su blankoku „7bet-Lietkabelio“ startu.

Be to, šio miesto sirgaliai kiek išlepę. Kur kas daugiau jų į areną atvyksta tik tada, kai atvažiuoja „Žalgiris“, savo sudėtyje turintis didelę dalį brangiausių LKL žaidėjų, kai ekipa turi šansų patekti į kitą Europos taurės turnyro etapą, ar kai prasideda lemiamos LKL kovos.

Prastoki popieriai su Mažeikių „M Basket-Delamode“. Ši komanda neturi normalios arenos, todėl rungtyniauja Telšiuose. Iš Mažeikių nuolat atvyksta apie 200-300 aistruolių, bet tik apie dešimt iš jų triukšmingai palaiko ekipą.

Šį sezoną mažeikiečių mačuose vidutiniškai apsilanko vos 668 sirgaliai (buvo 783) maždaug tūkstantį vietų turinčioje arenoje. Žinoma, dalis gerbėjų atsuka nugarą komandai dėl itin nevykusios sezono pradžios. Lygiai toks pats lankomumas kaip ir praėjusį sezoną liko Utenos arenoje – apie 1430 žiūrovų.

Kol kas neįmanoma vertinti „Žalgirio“ ir „Ryto“ lankomumo. Kauniečiai savo žiūrovų akivaizdoje žaidė tik vieną LKL mačą. Vilniečiai žaidžia dviejose arenose. Truputį keista ir apmaudu, kad akistatoje su žalgiriečiais „Twinsbet“ arenoje buvo 1,5 tūkstančio laisvų vietų.

Negalintiems sudalyvauti rungtynėse gyvai, visos LKL transliacijos tiesiogiai pasiekiamos dviems būdais, su kuriais galite susipažinti LKL naujienų sekcijoje, ten pat rastie ir LKL tvarkaraštį.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *