2023 m. teniso sezonas statymai lažybos 7bet
Tenisas

2023 m. teniso sezonas: kas iškovos daugiausiai titulų?

2022 metai tenise buvo permainingi – daug intrigos, netikėtų pergalių, jaunų tenisininkų proveržis. Taip pat, profesionalaus tenisininko karjeroje tašką padėjo šio sporto legenda Rogeris Federeris. Aštuonis ATP 1000 turnyrus kaip ir 2021 metais laimėjo septyni skirtingi tenisininkai – tuo tarpu prieš tai to nėra buvę beveik 20 metų. Nors nei vieno ATP 1000 nepavyko laimėti legendiniam Rafaeliui Nadaliui, jis laimėjo net du „Gran Slam“ turnyrus. 2023 m. teniso sezonas tikrai bus ne ką prastesnis.

Daugiausiai turnyrų 2022 metais laimėjo jaunasis ispanų talentas Carlos Alcaraz ir Novakas Djokovičius – abu po penkis kartus. Metų žaidėju bei labiausiai patobulėjusiu žaidėju buvo išrinktas C. Alcaraz. Metų naujokas – Holger Rune, devyniolikmetis danas metus užbaigė 11-oje ATP reitingo vietoje ir pakilo net 92 vietomis. Į dešimtuką papuolė amerikietis Taylor Fritz, kuris pakilo per 14 vietų. Geriausiųjų dvidešimtuke labiausiai nukrito italas Matteo Berrettini – iš 7 į 16.

Kad jaunimas perima aukščiausią teniso lygį į savo rankas rodo ir tai, kad tarp geriausių dešimties tenisininkų vos du yra vyresni nei 30 – R. Nadalis (36 m.) ir N. Djokovičius (35 m.). Kitas vyriausias tenisininkas yra Daniilas Medvedevas – 26 metai. Septyni žaidėjai yra 25-erių arba jaunesni. 26-erių metų kroatas Borna Coričius laimėjo „ATP 1000 Cincinnati“ ir tapo žemiausią reitingą turinčiu žaidėju istorijoje, kuriam pavyko laimėti „ATP 1000 Masters“ turnyrą. Besikeičiančią kartų kaitą galėsime dar labiau matyti artėjančiais 2023 metais.

2023 m. teniso sezonas: tvarkaraštis

Kaip ir įprastai, teniso sezone matysime keturis „Grand Slam“ ir devynis „ATP 1000 Masters“ turnyrus. Taip pat vyks trylika ATP 500 turnyrų, dar daugiau ATP 250 turnyrų bei „Davis“, „United“ ir „Laver“ taurės. Čia galite matyti pagrindinių turnyrų tvarkaraštį:

  • Australian Open (Grand Slam) – sausio 16 – sausio 29 d.
  • Indian Wells Open (ATP 1000) – kovo 8 – 19 d.
  • Miami Open (ATP 1000) – kovo 22 d. – balandžio 2 d.
  • Monte Carlo (ATP 1000) – balandžio 9 – 16 d.
  • Madrid Open (ATP 1000) – balandžio 26 d. – gegužės 7 d.
  • Roma (ATP 1000) – gegužės 10 – 21 d.
  • Roland Garros (Grand Slam) – gegužės 28 d. – birželio 11 d.
  • Wimbledon (Grand Slam) – liepos 3 – 16 d.
  • Torontas (ATP 1000) – rugpjūčio 7 – 13 d.
  • Sinsinatis Open (ATP 1000) – rugpjūčio 13 – 20 d.
  • US Open (Grand Slam) – rugpjūčio 28 – rugsėjo 10 d.
  • Šanchajus (ATP 1000) – spalio 4 – 15
  • Paryžius (ATP 1000) – spalio 30 d. – lapkričio 5
  • ATP Finalai – lapkričio 12 – 19

Ar R. Nadalis ir N. Djokovičius vis dar bus aukštumoje ir 2023 metais?

Kai jau atrodė, kad teniso legendų karjeros po truputį leidžiasi žemyn, abu tenisininkai pademonstravo tikrai solidžius rezultatus. Tiek ispanas, tiek serbas iš profesionalaus teniso dar nesitraukia, tačiau kiek titulų artėjančiame sezone iš šių žaidėjų galime tikėtis?

Rafaelis Nadalis 2022 metais nelaimėjo nei vieno ATP 1000 turnyro, kas buvo vos vieną kartą nuo 2005 metų, kai 2015 metais net šešis ATP 1000 turnyrus laimėjo N. Djokovičius, o kitus du Rogeris Federeris ir Andy Murray. Tais metais kaip ir 2022 m. ispanas žaidė vos vieno turnyro finale. 2020 metais dėl pandemijos vyko tik trys ATP 1000 turnyrai ir tada ispanas nelaimėjo nei karto, o 2021 metais vos vienas finalas ir vienas laimėtas turnyras. Galima sakyti, kad R. Nadalio karjera leidžiasi žemyn, tačiau dar labiau legendos statusą įtvirtinti leido praeitais metais laimėti net du „Didžiojo kirčio“ turnyrai.

Jeigu pažvelgtume į N. Djokovičiaus praeitus metus, tai pradžia buvo labai sunki. Tiek psichologiškai, tiek fiziškai žaidėjas nedemonstravo geriausios formos, o ir ne visuose pagrindiniuose turnyruose galėjo dalyvauti. Vis tik, metus serbas užbaigė gana solidžiai. Madride serbas pusfinalyje pralaimėjo prieš C. Alcaraz, Romoje tapo čempionu, „Roland Garros“ finale nusileido R. Nadaliui, „Wimbledon“ turnyre tapo čempionu, Paryžiuje ATP 1000 finale nusileido H. Rune, o „ATP Finals“ laimėjo visus penkis mačus ir tapo čempionu.

Jeigu ispanas R. Nadalis kovoja su traumomis ir nebėra toks dominuojantis žaidėjas, tai serbas N. Djokovičius išlieka kiekvieno turnyro, kuriame dalyvauja, favoritu. Panašu, kad artėjantys teniso metai sportininkui turėtų būti geresni nei 2022 m. ir nuo pat sezono pradžios serbas pradės rinkti titulus, kurių savo karjeroje turi begales.

2023 m. teniso sezonas: į ką atkreipti dėmesį?

Be jokių abejonių teniso gerbėjų akys kryps į vos 19-os metų Ispanijos talentą C. Alcaraz. 2022 metai žaidėjui buvo tiesiog įspūdingi ir jeigu ne trauma sezono pabaigoje, tie metai galėjo būti dar geresni. Bus labai įdomu pamatyti, kaip žaidėjui seksis prisitaikyti prie favorito statuso ir kiek ilgai išsilaikys pirmoje reitingo vietoje. Jeigu praėjusiais metais ispanas dar visus stebino savo pasirodymais ir pergalėmis, tai šiais metais jau iš jo tikimasi bus ne ką mažiau.

Daug dėmesio į save praeitais metais atkreipęs Nickas Kyrgios, duodamas interviu minėjo, kad 2023 metais tikisi pagaliau laimėti „Grand Slam“ ir galės ramiai baigti karjerą. Australas praeitais metais pirmą kartą žaidė „Didžiojo Kirčio“ turnyro finale, kai „Wimbledon“ pralaimėjo prieš N. Djokovičių. Daug vilčių buvo dėta į „US Open“, tačiau kiek netikėtai pralaimėjo ketvirtfinalyje. Bus įdomu pamatyti, ar australui pavyks ateinančiais metais įgyvendinti savo ilgai lauktą svajonę.

Sezono pabaigoje visus nustebino danas Holger Rune. 19-os metų tenisininkas padarė įspūdingą šuolį ir reitingo vietoje pakilo net per 92 pozicijas. Artėjančiame sezone danas tikrai nebus priskiriamas prie turnyrų favoritų, tačiau bus labai įdomu stebėti, kaip tokį greitą šuolį padaręs talentas išsilaikys aukščiausiame lygyje.

Nors dabar tenise dominuoti pradeda jaunimas, 2023 metais dar galėsime pamatyti ir gerai žinomus tenisininkus, kuriems jau bręsta atsisveikinimas su aukščiausiu lygiu. Galbūt maloniomis pergalėmis dar nudžiugins Andy Murray, Gael Monflis ar John Isner. Įspūdinga, kad būdamas 36-erių R. Nadalis metus užbaigė antroje reitingo vietoje, todėl bus ne ką mažiau įdomu stebėti, kaip jam seksis šiais metais. Naujasis teniso sezonas prasidės jau visai netrukus ir tikimės, kad atneš daug intrigos, permainingų kovų ir netikėtų rezultatų.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.